Maartje Scheffer
Maartje Scheffer Kinderen 21 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Help, mijn baby heeft een hekel aan autorijden

Waar sommige baby鈥檚 binnen maximaal vijf minuten in slaap vallen tijdens het autorijden, hebben andere baby鈥檚 een absolute hekel aan autoritjes. Dat kan behoorlijk stressvol zijn voor jou als ouder, altijd een krijsende baby achterin te hebben als je ergens naartoe wilt. Dit zijn nuttige tips als je baby een hekel heeft aan autorijden.

Zodra je je baby in het autostoeltje zet en wegrijdt lijkt het even goed te gaan, maar maximaal tien minuten barst het huilen los en lijk je niks te kunnen doen om je kind te troosten. Behalve door de auto te stoppen, maar dat is natuurlijk niet altijd een optie.

Tips als je baby een hekel heeft aan autorijden

Deze tips kunnen helpen als je baby een grote hekel heeft aan autoritjes.

Niet te warm, niet te koud

Baby鈥檚 zijn nog erg gevoelig voor temperaturen. Hebben ze het te warm of te koud, dan zullen ze dat uiten met huilen. Een auto is van zichzelf al redelijk warm, of is binnen no time warm als je de verwarming aanzet. Kleed je baby dus niet te warm aan, en zorg voor voldoende ventilatie.

Plannen

Probeer het autoritje zo te plannen zodat je baby veel slaap heeft en is voorzien in zijn voedingsbehoeftes. Maar ook weer niet oververmoeid, want dan kan je baby juist extra cranky worden en niet in slaap willen vallen.

Speeltjes rouleren

Als je baby gevoelig is voor speeltjes die je boven hem hangt in de auto, kan het een goed idee zijn die regelmatig af te wisselen. Je baby verveelt zich dan wellicht net iets minder snel.

Iemand achterin

Misschien vind je baby het wel helemaal niks om achterin all茅茅n te worden neergezet in zijn stoeltje. Gaan jullie met het hele gezin op pad, ga jij dan achterin naast je baby zitten, of je partner (als er plek is natuurlijk). Het kijken en luisteren naar jou, en het voelen van je nabijheid kan erg rustgevend zijn.

Spiegeltje

Voor sommige baby鈥檚 is het dodelijk saai om niet van zich af te kunnen kijken en van het uitzicht te genieten in een n茅t te laag stoeltje. Een spiegeltje ophangen waardoor je baby toch van het uitzicht kan genieten, kan dan de doorslag geven om een autoritje toch draaglijk te maken.

Experimenteren met muziek

Muziek kan een baby helpen even helemaal uit te checken en helemaal focussen op de muziek. Experimenteer dus eens met verschillende soorten muziek: klassiek, babyliedjes, gitaarmuziek, of iets verrassends zoals house of popmuziek. Wie weet zit er 铆ets tussen dat je baby rustig krijgt en houdt gedurende de rit.

Uitzitten

Is het huilen van je baby niet z贸 wanhopig maar eerder een beetje zeurderig, en heb je alles geprobeerd om hem stil te krijgen? Dan kan het ook een fase zijn die jullie gewoon even moeten uitzitten. Doe dan wat je kunt doen om het autoritje aangenaam te maken, maar laat het ook los en vertrouw erop dat het 茅cht over een paar maanden beter zal gaan.

Dit is waarom je jouw kind nooit alleen achter wil laten in de auto (贸贸k niet met de ramen open)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme