Demi uit Baby in het Buitenland bevalt in Nicaragua: ‘We zochten op YouTube hoe je een baby in bad moet doen’

Nieuws Lisa van den Akker 8 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

In de nieuwste aflevering van Grenzeloos verliefd: Baby in het buitenland wordt de 26-jarige Demi gevolgd die in Nicaragua zwanger is en daar zal bevallen van haar eerste kind. Presentatrice Merel Westrik bezoekt haar.

De zwangere Demi leert haar man kennen wanneer ze als au pair werkt in Mexico. Bij haar gastfamilie komt een kamer vrij en daar heeft de Mexicaanse Erick wel interesse in.

Zwanger in Nicaragua

Demi leidt hem rond en Erick vindt haar meteen leuk. Dat is niet wederzijds. “Hij was heel dun en had een bril, helemaal niet mijn type”, vertelt ze. Maar Erick blijft zo zijn best doen dat uiteindelijk toch de vonk overslaat. Een paar maanden later trouwen ze.

Het stel is christen en verhuist naar Nicaragua om daar voor een kerk aan de slag te gaan. Maar het leven in Nicaragua is wel behoorlijk anders. Zo is er geen warm water en soms is er zelfs helemaal geen water. “Dan moeten we alles opvangen in bakjes”, vertelt Demi.

Kinderen in huis

Hoewel Demi voor het eerst zwanger is, hebben zij en Erick al wel twee oudere kinderen in huis. Deze kinderen hebben niemand meer die naar hen omkijkt en daarom vangen Demi en Erick hen als pleegkinderen op in huis.

Echter is de wens voor een eigen kind groot en gelukkig raakt Demi al snel zwanger van hun eerste kind. De zwangerschap is echter niet zorgeloos: Demi krijgt een gevaarlijke infectie en ze moet hoogzwanger op zoek naar een nieuw huis. Ook krijgt ze zoveel complicaties dat de baby zo snel mogelijk geboren moet worden. Ze wordt ingeleid, maar de bevalling komt niet op gang. Uiteindelijk wordt baby Aliana geboren door middel van een keizersnede.

Geen kraamzorg

De periode vlak na de bevalling is zwaar voor Demi en Erick. Kraamzorg bestaat niet in Nicaragua en de eerste dagen hebben ze ook geen familie om zich heen. Zo is het badderen van Aliana een hele uitdaging. Omdat er alleen koud water is heeft Erick een, weliswaar levensgevaarlijke, manier gevonden om het water met stroom te verwarmen voor hun newborn.

Maar ook het badderen zelf vinden ze moeilijk, omdat er niemand is die het ze uitlegt. “De eerste dagen hadden we echt geen idee wat we aan het doen waren, om haar in bad te doen hadden we een filmpje van YouTube aangezet.”

Gelukkig komen de families uit Mexico en Nederland al snel voor langere tijd over naar Nicaragua om het jonge stel te helpen. Toch blijft het ook daarna een pittige tijd voor Demi. Aliana heeft last van reflux, waardoor ze haar veel rechtop moet houden en haar eigenlijk voortdurend vasthoudt. “Ik heb helemaal pijn in mijn polsen en gewrichten”, zegt ze met een glimlach.

Of het stel ooit naar Nederland zal verhuizen weet Demi nog niet. “De komende jaren zullen we hier zeker blijven.”

Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland kijk je iedere woensdag op Net5 om 21.32 uur of via Kijk.nl.

Sarah uit Baby in het buitenland is zwanger in India: ‘Meisjes laten ze weghalen, op welke manier dan ook’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme