Laura Saija
Laura Saija Baby 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zeven maanden oude baby door ouders overgedragen aan politie

De politie in Lelystad heeft op woensdag een baby van 7 maanden oud meegenomen, omdat de ouders niet meer voor de baby wilden zorgen. Na bemiddeling van Veilig Thuis, is het kindje elders in Nederland ondergebracht.

Een wijkagent meldde dit op Instagram. De post is inmiddels verwijderd omdat deze foto niet geplaatst had mogen worden.

Niet voor baby zorgen

De politie was naar aanleiding van een melding van overlast en conflict ter plaatse gekomen, meldt Omroep Flevoland. Ter plekke bleek dat de vader en moeder van de baby ruzie hadden. Na een poging tot bemiddeling door de politie, verklaarden de ouders niet langer voor de baby te willen zorgen.

De politie nam de baby mee naar het politiebureau. Het kindje is na overleg met Veilig Thuis ondergebracht bij een voogd elders in het land. De wijkagent noemde de situatie op Instagram schrijnend.

Bloedend hart

“Ouders waren emotioneel, maar gingen akkoord met de keus van Veilig Thuis. Met een flesje melk, een pak luiers en wel tien collega’s met een bloedend hart hebben wij het kindje goed verzorgd in de paar uur dat het bij ons verbleef”, schreef de agent.

Vanwege de privacy van de ouders en het kind, heeft de politie Midden-Nederland de Instagrampost van de wijkagent uit Lelystad verwijderd. Een woordvoerder gaf aan dat de informatie en de bijgevoegde foto niet hadden mogen worden gepubliceerd en dat er ‘aannames’ in het bericht stonden.

Bevestigd

De woordvoerder van de eenheid Midden-Nederland heeft bevestigd dat de politie in Lelystad een zeven maanden oude baby heeft meegenomen. Na bemiddeling van spoedzorg Veilig Thuis, is het kindje elders in Nederland ondergebracht.

Wat is veilig thuis?

Veilig Thuis biedt hulp aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld, inclusief kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen – of je nu zelf betrokken bent of iemand uit je omgeving dat is.

In elke regio is er een eigen organisatie van Veilig Thuis. Deze organisatie geeft advies en ondersteuning aan slachtoffers, plegers, omstanders en professionals. Veilig Thuis treedt op om onveilige situaties te doorbreken, zorgt voor samenwerking tussen verschillende partners en brengt mensen in beweging. Het uiteindelijke doel is om perspectief te bieden op een betere situatie, zodat mensen weer een toekomst hebben.

Quirina groeide op met huiselijk geweld en zat in een gewelddadige relatie: ‘Er moet zoveel veranderen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme