Deze babyitems wil je écht hebben volgens ervaren moeders

Kinderen Lisa van den Akker 17 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Als zwangere vrouw ben je een geliefd doelwit voor marketeers en grote merken. Dankbaar maken ze gebruik van jouw gierende hormonen om je van alles en nog wat aan te smeren. Het ene babyitem heb je volgens hen nog meer nodig dan het andere, want je wil toch niet dat het jouw baby aan iets ontbreekt?

Maar we hebben nieuws voor je, het merendeel van die zogenaamd onmisbare babyitems blijft ongebruikt in de kast liggen. Daarom delen wij graag een eerlijk lijstje, met babyitems die volgens ervaren moeders écht niet mogen ontbreken.

Deze babyitems wil je wél hebben

Je hebt geen billendoekjesverwarmer nodig, maar deze dingen zijn wél handig.

‘Al-tijd handig’

Sandra: “Met stip op één voor mij, hydrofiele doeken. Je kunt er bijna niet genoeg van hebben. Ik gebruikte ze voor alles. Afdrogen na het badje, spuug wegvegen en om op te verschonen. Inmiddels zijn mijn kinderen groter, maar ik heb er nog steeds altijd eentje bij me. Voor vieze snoeten of omgevallen bekers bijvoorbeeld. Al-tijd handig!”

‘Je wordt er snel heel handig in’

Willeke: “Zelf kon ik niet zonder een draagzak. Mijn zoon sliep lastig en de enige manier waarop hij wel goed sliep was als ik met hem rondliep in de draagzak. In het begin was het best even zoeken, maar je wordt er heel snel heel handig in. Hij is inmiddels twee, maar ik draag hem nog steeds weleens in de draagzak, bijvoorbeeld voor een wandeling door het bos.”

‘Een rampzalige combinatie’

Lisa: “Sokken en baby’s, ik vind het een rampzalige combinatie. Of ze knellen, of ze zakken af. De eerste maanden zweer ik dan ook bij broekjes met ‘voetjes’ eraan. Zeker in de winter. Zo krijgt je baby geen koude teentjes, en raak jij niet gefrustreerd door die sokken. Heb je toch een broekje zonder voetjes, kies dan voor de slofjes van Hvid, het kost wat, maar die zijn écht het fijnste. Ik zweer erbij.”

‘Het enige verzorgingsproduct’

Melanie: ‘Een babyhuidje is nog heel kwetsbaar, ik gebruik daarom het liefst zoveel mogelijk natuurlijke producten. Zeep of shampoo heb ik dus niet in huis. Maar wat ik wel fijn vind is een goede natuurlijke olie om het droge huidje in te smeren of om te masseren. Dat hoeft niet van een duur merk te zijn, natuurlijke kokosolie is bijvoorbeeld ideaal. Het is het enige “verzorgingsproduct” dat ik voor mijn kinderen heb gebruikt.’

‘Alleen voor de sier’

Tessa: ‘In het begin dacht ik dat zo’n speendoekje of speenkoord alleen voor de sier was, maar uiteindelijk blijken ze tóch onwijs handig. Zonder iets aan die speen te binden ben je ze dus voortdurend kwijt. Heel irritant. Bij mij zit er aan iedere speen dus wel iets vastgebonden.’

‘Overal mee naartoe’

Demi: ‘Mijn beste aankoop was een fijn wollen dekentje. Die heb ik echt overal mee naartoe gesleept. Hij was zacht, warm en een beetje stretchy waardoor ik mijn baby er ook lekker in kon wikkelen. Mijn advies zou dus zijn om zeker te investeren in een fijn babydekentje.’

Baby basics: dit zijn de 7 babyproducten die je écht nodig hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme