6 perfecte babymoon bestemmingen voor jou en je partner

Lifestyle Gina Koninkx 24 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Steeds meer stellen plannen samen nog één vakantie in voor de kleine wordt geboren: de babymoon. Als jij en je partner nog even tot rust willen komen en voor het laatst samen op vakantie gaan zijn er wél een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je bent natuurlijk zwanger.

Je kunt niet met 38 weken nog in het vliegtuig stappen dus het is goed om daar rekening mee te houden. Als jullie met het vliegtuig gaan kun je dat beter doen voordat je de 28 weken passeert (denk wel aan een medische verklaring). Overigens is een lange vlucht überhaupt geen pretje meer met een dikke buik dus houd ook daar rekening mee.

Zes ideale babymoon bestemmingen

Vliegen kan prima tot 28 weken (als je dat zelf nog prettig vindt) maar aan de andere kant is juist vliegen in het eerste trimester ook geen pretje omdat veel vrouwen dan last hebben van misselijkheid. Dan moet je nog rekening houden met landen waar het Zika-virus voorkomt want die kun je maar beter vermijden.

We hebben (rekening houden met alle omstandigheden) voor jou zes babymoon bestemmingen op een rij gezet waar jij en je partner nog even helemaal tot rust kunnen komen. Voor de laatste keer met z’n tweetjes. Spannend!

1. Griekenland

Ontdek met je partner Zakynthos of Santorini. In deze prachtige omgeving kunnen jullie even helemaal tot rust komen en samen de mooiste foto’s met jouw babybuik maken. Leuk voor later. Deze Griekse eilanden barsten van de luxe hotels en resorts die zijn voorzien van alle gemakken en dat komt jou absoluut niet slecht uit.

Unsplash
Unsplash

2. Kopenhagen

Kopenhagen is minder druk dan een wereldstad als Parijs of Londen maar zeker zo mooi. De sfeer in Denemarken is sowieso relaxt en jij en je partner kunnen je hier prima een week vermaken op jullie babymoon. Maak samen wandelingen door de stad of neem plaats op een terrasje om te genieten van een lekkere maaltijd. En natuurlijk maak je ook hier prachtige foto’s van jullie (en de baby en je buik) samen.

Unsplash
Unsplash

3. Portugal

Portugal ligt maar op een paar uur vliegen en vooral in de Azoren (een eilandengroep voor de kust van Portugal) waan je je meteen in een paradijs ver weg van huis. De Azoren zijn werkelijk prachtig en de lucht hier zal je zeker goed doen. Je kunt er ontspannen op het strand aan de azuurblauwe zee, maar ook een wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht.

Unsplash
Unsplash

4. Ibiza

Ibiza is heerlijk dicht bij huis en biedt naast feestje ook een oase aan rust. Wie weet krijg jij je partner nog wel zo ver om een yoga retreatment te volgen zodat jullie gedachten echt even op nul worden gezet. Niks zo fijn als nog even helemaal tot je zelf komen voordat de kleine komt. Heerlijk toch zo’n babymoon?!

Unsplash
Unsplash

5. Huisje op het strand in Nederland

Als je liever dichter bij huis blijft, omdat je bijv. geen risico’s meer wilt nemen, kun je ook dichter bij huis op vakantie gaan. De Nederlandse kust heeft enorm veel te bieden en uitwaaien op het strand doet altijd goed (zelfs als het wat minder mooi weer is). Je kunt super de luxe huisjes huren waar je van alle gemakken bent voorzien en na een week ben jij weer als herboren.

Unsplash
Unsplash

6. Sicilië

Dit is een iets warmere bestemming dan de andere vijf en daar moet je wel van houden. Het is sowieso goed om tijdens je zwangerschap uit te kijken met je zon omdat je daar een zwangerschapsmasker van kunt krijgen. Sicilië is prachtig en je kunt er in een luchtig jurkje rond flaneren om mooie dingen te bekijken en op elke straathoek neer te strijken voor een écht Italiaans ijsje.

Unsplash
Unsplash

Lees ook: 3 bijzondere bestemmingen voor een babymoon waar je niet meteen aan denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme