3 bijzondere bestemmingen voor een babymoon waar je niet meteen aan denkt

Eropuit Rachelle Weiler 3 mei 2019
Leestijd: 4 minuten

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Voordat je je goede nachtrust en tijd voor jezelf voorgoed vaarwel kan gaan zeggen, is het een goed idee om nog een vakantie, a.k.a babymoon te plannen.

Een heerlijk moment om nog even wat qualitytime door te brengen met je partner, familie of vrienden voordat de kleine komt. Slaap nog even lekker uit en geniet van de rust om je heen. Die dagen zijn geteld!

Het beste moment voor een babymoon

Wat het beste moment is voor een babymoon, hangt helemaal af van hoe jij je voelt. Normaal gesproken voelen aanstaande moeders zich het beste tussen week 15 en week 34. Maar gezien je op helft nog de belangrijke 20-weken echo hebt, en je je meestal niet meer zo fit voelt aan het einde, raden we je aan om een fijne vakantie te plannen als je tussen de 21 en 32 weken zwanger bent.

Lekker de auto in naar Italie of Frankrijk of vliegen naar Spanje of Portugal, daar is natuurlijk niets mis mee. Maar heb je genoeg energie, voel je je fit, heb je zin in wat meer avontuur en kan je je een mooie vliegreis veroorloven? Denk dan eens aan deze bestemmingen:

Jordanie

Dit land ligt slechts op 5 uur vliegen van Amsterdam, maar wordt helaas iet vaak meegenomen in de bestemmingskeuze. Heel erg onterecht, vinden wij. Het land heeft een prachtige historie, is politiek heel stabiel, je kan er fantastich lekker eten, is modern op het gebied van zorg en het is bijna altijd lekker weer.

Hoe meer tijd hoe beter, maar in 10 dagen kan je een hele goede indruk krijgen van dit prachtige land. Je kan rechtstreeks vliegen op de hoofdstad Amman. In deze stad, maar ook verspreid door het hele land, vind je prachtige architectuur stammend uit de Romeinse tijd. Rome is er bijna niets bij! Je huurt gemakkelijk en veilig zelf een auto en kan vanuit Amman prachtige plekken bezoeken zoals de Dode Zee -het laagste punt ter wereld-, de beroemde Wadi Rum woestijn waar je kan overnachten, de kustplaats Aqaba in het zuiden, waar je heerlij kan snorkelen en aan het strand kan luieren, en natuurlijk het wereldwonder Petra. Deze uit de rotsen uitgehakte stad is een absoluut bucketlist-dingetje, wat ons betreft. Waar wacht je nog op?

babymoon-famme.nl
babymoon-famme.nl babymoon-famme.nl

Reisreport maakte prachtige korte video’s van hun reis door Jordanie. Check ze hier.

Marokko

Nog zo’n land waar je je al snel in een compleet andere wereld waant. Na een vliegreis van ongeveer 4 uur kan je je vakantie in verschillende steden beginnen, zoals Rabat, Casablanca, Agadir of Marrakech. Die laatste vinden wij een absolute aanrader. De stad doet prachtige oosters aan en bestaat uit prachtige souqs, mooie riad’s waar je kan slapen en wederom een heerlijke keuken. Veel eten wordt hier bereid in tajines, wat betekent dat het eten langzaam, maar goed gegaard wordt. Ideaal en veilig voor zwangere vrouwen. Vanuit Marrakech kan je een trip maken naar de woestijn, maar binnen 2 uur met de bus kan je ook kustplaatsen zoals Essouira en Taghazout aandoen. Dit zijn heerlijke kleine steden aan de kust, waar je lekker kan relaxen. Fun fact: meerdere scènes uit Game of Thrones zijn hier opgenomen!

babymoon-famme.nl
babymoon-famme.nl babymoon-famme.nl

Oman

We blijven even in de sferen van het Midden-Oosten, want deze prachtige landen verdienen veel meer waardering dan ze tot nu toe krijgen! Oman is ook zo’n land. Het is iets verder vliegen, met vaak een overstap in Istanbul of Dubai. Maar eenmaal aangekomen in de hoofdstad Muscat zal je je ondanks het cultuurverschil direct op je gemak voelen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en doen alles om jou als toerist te verwelkomen. De hoofdstad bezit meerdere prachtige moskeeën en ander culturele hoogtepunten zoals verschillende souqs. Dit is ook de stad waar je een heerlijk luxe hotel aan het strand kan boeken.
Het huren van een auto is hier heel gemakkelijk en veilig, dus tijd voor avontuur! Zo kan je richting het zuiden rijden langs de kust, waar je verschillende wadi’s kan bezoeken. Dit zijn zoetwaterbronnen in het binnenland, die vaak omringd zijn door prachtig groen, waardoor het echte oases lijken. Zwemmen is hier toegestaan! Ook kan je op deze vakantie onder begeleiding de woestijn in trekken, babyschildpadjes loslaten aan de kust en een prachtige hike maken door het berglandschap van Oman.
Benieuwd wat Oman nog meer te bieden heeft? Check dan deze video.

Zin gekregen om direct je koffer te pakken? Check dan nog even deze 7 tips voor een onvergetelijke babymoon.

babymoon-famme.nl
babymoon-famme.nlbabymoon-famme.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme