Babynamen inspiratie: ontdek de mooiste namen uit de serie Bridgerton

Babynamen Julia van Buuren 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels kent iedereen de Netflix-serie Bridgerton en ook het derde seizoen dat recentlijk is uitgebracht wordt massaal gebinged. Natuurlijk leuk om naar te kijken, maar wanneer je op zoek bent naar een passende babynaam kan het ook een goede inspiratiebron zijn.

Het kostuumdrama Bridgerton speelt zich af in het Engelse Regency-tijdperk in de jaren 1800.

De serie Bridgerton

In de serie volg je de adelijke familie Bridgerton. Alle acht broers en zussen zijn op zoek naar een huwelijkspartner en als kijker volg je alle hoogte- en dieptepunten die ze meemaken binnen de Londense high society. Ondertussen schrijft columnist Lady Whistledown alle roddels op die ze hoort en zorgt de verspreiding hiervan voor veel oproer binnen de gemeenschap.

Babynamen uit de serie

Op zoek naar een klassieke babynaam? Dan kan je met behulp van deze serie wellicht inspiratie opdoen.

Meisjesnamen uit Bridgerton

Dit zijn vijf babynamen voor een meisje:

1. Daphne

Dit is de oudste Bridgerton zus die in seizoen 1 de hoofdrol speelde. Velen adoreren haar voor haar schoonheid en intelligentie. Daphne is een Griekse meisjesnaam en betekent ‘laurier’.

2. Penelope

Penelope speelt de hoofdrol in het nieuwste seizoen. Ze staat vooral bekend als het muurbloempje en is in het geheim roddelcolumnist Lady Whistledown. Ook de naam Penelope is Grieks en betekent ‘bonte eend’.

3. Eloise

Elosie is de eigenwijse en rebelse zus die doet waar ze zelf zin in heeft. Het is een Franse meisjesnaam met verschillende betekenissen, zoals ‘zon’ en ‘gezondheid’.

4. Francesca

Francesca is een van de jongere zussen en is ingetogen en vaak op de achtergrond. In het derde seizoen wordt ze gepresenteerd op de huwelijksmarkt. Francesca is een Latijnse naam en betekent ‘vrijheid’.

5. Kate

Kate is getrouwd met Anthony Bridgerton en is oorspronkelijk afkomstig uit India. Ze is slim en zelfverzekerd. Kate is een Engelse meisjesnaam wat is afgeleid van Catherine en betekent ‘de reine’, ‘schone’ of ‘zuivere’.

Jongensnamen uit Bridgerton

Ook voor jongensnamen is er genoeg inspiratie, dit zijn er vijf uit de serie:

1. Anthony

Anthony is de oudste Bridgerton broer en vindt in seizoen twee zijn ware liefde. Hij is verantwoordelijk en beschermend naar zijn familie. Het is een Engelse en Latijnse naam met de betekenis ‘onschatbare’.

2. Benedict

Dit is de op één na oudste Bridgerton broer en hij staat bekend als een artistieke en vrijdenkende man. Benedict is van oorsprong een Engelse naam en betekent ‘gezegend’.

3. Colin

Colin is de avontuurlijke broer die in seizoen drie terugkomt van zijn wereldreis. Hij is vrolijk en charmant. Het is een Schotse naam die ‘duif’ betekent.

4. Gregory

Gregory is de jongste Bridgerton-zoon en is speels en energiek. Hij haalt soms streken uit, maar heeft tegelijkertijd veel liefde voor zijn familie. Het is een Griekse naam die ‘de waakzame’ betekent.

5. Simon

Hertog Simon is knap en charismatisch en heeft een hekel aan het huwelijk. Ondanks dit wordt hij verliefd en vindt hij al snel een huwelijkspartner in de serie. Simon is een Hebreeuwse naam die ‘God heeft gehoord’ betekent.

De naam Dexter heeft een nieuwe betekenis: 10x babynamen uit de serie One Day

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen