De naam Dexter heeft een nieuwe betekenis: 10x babynamen uit de serie One Day

Babynamen Julia van Buuren 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De Netflix-serie One Day is een grote hit. De chemie die de hoofdpersonen Emma en Dexter hebben spat van het scherm en het onverwachte plot laat iedereen (spoiler alert) in tranen achter. De goede acteurs spelen complexe karakters met, jawel, leuke en inspirerende namen.

Babynamen in One Day

Ben je nog op zoek naar een babynaam? Dan kan de serie One Day een inspiratiebron zijn. De mooie Engelse namen die voorbij komen zijn namelijk (nog) niet allemaal bekend in Nederland.

1. Emma

Emma is een slim en leergierig meisje. Ze is gedreven en wil de wereld veranderen, al weet ze nog niet precies hoe. Haar sarcasme maakt haar grappig, maar tegelijkertijd denkt ze veel na en is ze erg serieus. Emma is onzeker over hoe het leven gaat lopen, en de liefde vindt ze al helemaal ingewikkeld.

2. Dexter

Dexter is een vrouwenmagneet en komt uit een goede familie. Hij is knap en charismatisch en windt daardoor iedereen om zijn vinger. Tegelijkertijd heeft hij geen doel en richting en daardoor raakt hij vaak verdwaald in het leven.

3. Sylvie

Sylvie is de (ex-)vrouw van Dexter en de moeder van zijn kind. Ze komt uit een rijke familie die een hechte band heeft met elkaar. Ze hebben moeite met de relatie met Dexter en vinden hem niet goed genoeg voor haar.

4. Ian

Ian is de vriend van Emma waar ze later ook samen mee gaat wonen. Ze ontmoeten elkaar in het Mexicaanse restaurant waar ze een bijbaantje had. Ian wil graag comedian worden en treedt veel op om zijn droom waar te kunnen maken. Hij is lief, zorgzaam en grappig.

5. Alison

Alison is de moeder van Dexter en getrouwd met Stephan (Dexters vader). Ze komt uit een rijke familie en geeft veel om haar zoon Dexter. Ze moedigt hem aan om een doel in zijn leven te vinden en harder te werken.

6. Stephen

Stephen is de vader van Dexter. Hun relatie verslechtert met de jaren en hun communicatie is minimaal. Toch is hij er altijd (op zijn eigen manier) wanneer Dexter steun nodig heeft.

7. Tilly

Tilly is de beste vriendin van Emma. Ze leren elkaar kennen op de universiteit en gaan later in London samenwonen. Tilly is er altijd voor Emma en is een goede vriendin. Ze is grappig, enthousiast en supportive.

8. Callum

Callum is op de universiteit de beste vriend van Dexter. Hun contact verwatert maar later in de serie komen ze elkaar weer tegen.

9. Suki

Suki is Dexters co-presentator bij het televisieprogramma dat hij presenteert. Ze hebben kort een relatie. Suki is energiek en vrolijk en werkt hard aan haar carrière.

10. Jasmine

Jasmine is de dochter van Dexter en Sylvie. Je ziet haar als baby en als kind in de serie. Ze is een vrolijk en lief meisje.

9x jongensnamen uit de serie My Life with the Walter Boys

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen