7x originele activiteiten om te ondernemen met je dreumes

Eropuit Laurien Bleeker 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Met een kindje tussen de 1 en 2,5 jaar wil je er wel eens op uit. Alleen, wat zijn nou leuke activiteiten om samen met een dreumes te ondernemen? Dat zochten we voor je uit. Dit zijn de leukste dingen om samen met je kindje te doen.

Activiteiten met een dreumes

Zeg maar dag tegen de geitjes op de kinderboerderij, want jullie gaan nu een keer iets anders doen samen.

Naar het museum

Voor jonge kinderen zijn er genoeg leuke kindvriendelijke musea om te bezoeken. De volgende musea zijn interactief en speciaal gericht op kinderen: het Nijntje Museum in Utrecht, het Kinderboekenmuseum in Den Haag en Duiker Doris in het Scheepvaartsmuseum in Amsterdam.

Bezoekje aan de markt

Dit klinkt misschien niet per se als een kinderactiviteit, maar niets is minder waar. Kinderen gebruiken al hun zintuigen op de markt. Ze zien kleuren, ruiken geuren, er zijn geluiden… Terwijl jij je wekelijkse boodschappen haalt, krijgt je kind ook nog eens overal wat lekkers.

Loop een blotevoetenpad

Ook weer zo’n activiteit waarbij alle zintuigen van je kind geprikkeld worden: het blotevoetenpad. In veel natuurgebieden is wel zo’n pad te vinden. Schoenen uit en wandelen maar door aarde, over stenen, door beekjes en over boomstammen.

Treinen en vliegtuigen kijken

Voor een dreumes zijn treinen en vliegtuigen grote, magische objecten. Een ochtendje treinen kijken (zoek eek veilige plek langs het spoor) of vliegtuigen spotten (dat kan bij de grote vliegvelden) is dan ook een onvergetelijke gebeurtenis voor je mini.

Wandel een kabouterpad

In het bos kom je onderweg kabouters tegen of rode paddestoelen met witte stippen. Kabouterhuisjes en bij sommige kabouterpaden zelfs elfjes of prinsessen. Haal een knapzak en puntmuts bij de start, zodat je dreumes zelf ook in een kaboutertje verandert. De leukste wat ons betreft: de Elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen (Noord-Holland).

Bezoek het kindertheater

In elk theater in Nederland is wel een speciale kindervoorstelling te zien. Dit jaar zie je bijvoorbeeld Brandweerman Sam op het toneel, net als Het Kabouterboek, Juf Roos en Dirk Scheele en StoryZoo. Hartstikke leuk voor jullie allebei en een mooie manier om je kleintje kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Fruit of bloemen plukken

In de pluktuinen in Nederland kun je met je dreumes manden vol fruit plukken. Denk aan appels, aardbeien of bessen, peren, bramen en frambozen. Of je kiest voor een pluktuin vol bloemen. Er zijn meer dan honderd pluktuinen of oogsttuinen verspreid over het hele land en vaak betaal je een klein bedrag voor handenvol fruit en bloemen.

7 leuke gratis uitjes om met je dreumes te ondernemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen