4 simpele manieren om babynamen te matchen met een broer of zus

Zwanger Marleen Staal 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Een babynaam voor je eerste kind bedenken is al een hele taak, maar wanneer je een tweede of derde verwacht kan dat babynamen lijstje behoorlijk leeg raken. Inspiratie nodig? Die haal je gewoon uit de naam van je eerstgeborene.

Heet je eerste kindje Joost dan wil je je tweede kind waarschijnlijk- als het een meisje is – niet per se Joostje noemen. Al zou het toch leuk zijn als de namen van je kinderen leuk bij elkaar passen. Wil je toch graag (baby)namen die mooi met elkaar matchen, zonder dat het te overduidelijk of misschien zelfs (in het geval van ‘Joost’) verwarrend is?

Babynamen matchen

Dat kun je doen met een paar simpele trucjes.

1. Houd je vast aan een thema

Of je nu in verwachting bent van de eerste of de tweede, de simpelste manier om eenheid te creëren is door het kiezen van een thema. Dat kan ook met terugwerkende kracht. Misschien heb je wel (on)bewust in een bepaalde hoek gezocht bij het kiezen van de eerste babynaam. Daar kun je nu op voortborduren en in dat thema blijven zoeken. Ben je zwanger van de eerste en weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je eens wat thema’s op een rijtje zetten om te zien wat je het meeste aanspreekt.

Aan wat voor thema’s je moet denken? Bijvoorbeeld ouderwetse babynamen, dubbele voornamen of namen met de natuur in de hoofdrol. Misschien zijn jullie fan van een bepaalde serie of film en kun je daar iets mee doen of zijn jullie gek op ultrakorte namen. Door op deze manier je zoektocht af te bakenen wordt het niet alleen makkelijker, je komt ook heel gauw op namen voor toekomstige broertjes of zusjes.

2. Kies voor dezelfde oorsprong

Komen jullie uit Twente of liggen de roots van je voorouders in Friesland? Of gaan jullie altijd naar Spanje op vakantie of ben je gek op België? Babynamen met een bepaalde oorsprong kunnen ook een rode draad zijn in de namen van je kinderen. Voordeel hiervan is dat je niet te beperkt wordt in je keuze. Er zijn namelijk miljoenen Spaanse babynamen te bedenken.

3. Gebruik dezelfde voorletter

In het land der beroemdheden wordt het vaker gedaan: babynamen die allemaal beginnen met dezelfde letter. Een goed voorbeeld hiervan zijn The Kardashians. Alle namen van de beroemde zussen beginnen met een ‘K’. Dat kun jij natuurlijk ook doen, helemaal als je al een kindje hebt, want dan weet je al welke letter het moet worden.

4. Kijk naar de laatste lettergreep

Sommige babynamen eindigen met een specifieke klank. Madelon, Carolien of Isabella. Met deze laatste lettergrepen kun je veel creatieve namen maken. Stel je hebt een kindje dat Dylan heet dan zou je een zusje later Megan kunnen noemen.

De ultieme lijst met babynamen geïnspireerd op Netflix-series

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme