Van Lumi tot Nieve: dit zijn de leukste babynamen voor een winterbaby 

Zwanger Vera Guldemeester 2 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Ben je zwanger en ben je uitgerekend in de winter? Dan is het leuk om je kind een babynaam te geven die gerelateerd is aan dit seizoen. Er zijn voor zowel jongens als meisjes een groot aantal namen voor het winterseizoen te vinden. Hieronder hebben we inspiratie voor je klaarstaan voor babynamen voor een winterbaby. Hopelijk maken deze leuke jongens- en meisjesnamen je keuze iets makkelijker.

Wat dacht je van namen als Noël, Lumi of Sterre?

Babynamen voor een winterbaby

Ieder seizoen heeft pluspunten om in te bevallen, zo ook de winter. Tijdens koude dagen met wind, regen of zelfs sneeuw kun je je met je baby lekker nestelen op de bank of in bed terwijl de verwarming lekker aanstaat. Wanneer het buiten zonnig en koud is dan is het heerlijk om na een korte en stevige wandeling binnen weer op te warmen. De winter is niet alleen een fijn, maar vooral ook een knus seizoen.

Jongensnamen voor een winterbaby

Noël
De naam Noël betekent Kerstmis. Het is een populaire naam voor jongens die rond Kerstmis geboren worden. Natuurlijk past deze mooie naam prima bij de gehele winterperiode.

Blaze
Deze naam betekent sneeuwstorm. Mocht je zoon worden geboren terwijl het sneeuwt dan zou deze naam heel toepasselijk zijn.

Douglas
De Douglasspar is een populaire kerstboom. Wanneer kerst jouw favoriete feest is en je wil een naam voor je zoon die je niet vaak in Nederland hoort, dan is deze naam een goede keus.

Gabriel
Niet alleen het lekkere hapje uit Emily in Paris heet Gabriel, de engel die bij de geboorte van Jezus aanwezig was ook.

Finn
De naam Finn betekent wit, waardoor je al snel aan sneeuw denkt. De naam past daarom goed bij het winterseizoen. Wist je dat deze naam in de top 10 van meest gegeven jongensnamen in Nederland staat?

Olaf
De sneeuwpop Olaf uit de film Frozen, wie kent hem nu niet? De naam Olaf of Olav is ook een leuke en niet vaak voorkomende jongensnaam.

Silvester
Als je rond oudejaarsdag uitgerekend bent is het leuk om je zoon Silvester te noemen. Deze naam betekent namelijk oudejaarsavond.

Boris
Als je jouw zoon een stoere naam wil geven dan is Boris een goede keus. Deze naam betekent sneeuwpanter en past daarom prima bij het winterseizoen.

Meisjesnamen voor een winterbaby

Winter
Soms hoef je niet lang te zoeken naar babynamen voor je winterbaby. Je kunt je kind natuurlijk ook gewoon de naam van het seizoen geven: winter. Om er een leuke twist aan te geven kun je het op z’n Engels uitspreken.

Lumi
Deze naam klinkt niet alleen schattig, ook past deze babynaam perfect bij het winterseizoen. Lumi betekent namelijk in het Fins sneeuw.

Karli
Deze Turkse naam betekent bedekt met sneeuw. Hierdoor is deze naam leuk voor je dochter als zij geboren wordt in een periode van sneeuw.

Estrella
Hou je van sterren en vind je de lucht iets magisch hebben? Geef dan je dochter de naam Estrella dat ster betekent in het Spaans.

Noëlle
Hierboven noemden we Noël al als jongensnaam, maar Noëlle is een goede optie als je rond Kerstmis een meisje krijgt.

Nieve
De naam Nieve hoor je niet vaak in Nederland en is daardoor misschien wel extra speciaal. Het betekent sneeuw in het Spaans. Je spreekt deze naam uit als ‘Nie-ebe’.

Sterre
Deze meisjesnaam is in elk seizoen mooi, maar is in de wintermaanden extra speciaal. Sterre is natuurlijk afgeleid van het woord ster.

Norah
Een naam als Norah past erg goed bij het winterseizoen. Deze naam is afgeleid van de woorden de Noren en het noorden, waar er in de winter veel sneeuw ligt.

Zit dé naam er voor je gevoel nog niet tussen? Hier vind je nog veel meer babynamen-inspiratie.

15x babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld Maagd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme