Optimistisch en geboren leiders: baby’s geboren in maart zijn geluksvogels

Kinderen Marleen Staal 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk is elke baby een wonder op zich, maar als je geboren bent in maart, dan heeft het leven heel wat voor je in petto. En wij geloven het als de wetenschap het zegt en volgens hard gedrukte cijfers zijn maart baby’s best bijzonder.

Maart, de maand waarin we massaal weer een beetje hoop krijgen op meer zonuren en hogere temperaturen. Een maand waarin er qua feestdagen of vakanties niet veel gebeurt, maar waar we stiekem wel uitkijken naar wat de lente ons allemaal gaat brengen.

En misschien is de maand maart wel extra speciaal voor jou, omdat je een dezer dagen een klein wurmpje op de wereld hoopt te brengen. De wetenschap bevestigt wat jij misschien al lang weet: jouw baby is heel bijzonder. En om wel om de volgende redenen.

CEO in de dop

Maart baby’s zijn in de wieg gelegd voor het bedrijfsleven. Het zijn geboren leiders. Onderzoek wijst uit dat CEO’s procentueel vaker geboren zijn in maart dan in elke andere maand. Een onderzoek onder maar liefst 375 CEO’s toonde aan de 12,5% waren geboren in deze maand. Hoe dat komt volgens onderzoekers? Maart baby’s zijn vaak de oudsten van hun klas.

Gezonder

Over goede prestaties gesproken, maart baby’s hebben – in tegenstelling tot baby’s geboren in de zomermaanden – ook betere ogen. Een studie die is gedaan onder meer dan 300.000 toekomstige militairen heeft uitgewezen dat baby’s die geboren zijn in de lente minder snel bijziende ogen ontwikkelen dan andere baby’s, maar het moet gezegd: winterbaby’s hebben wat ogen betreft de beste vooruitzichten.

Kijkend naar de verdere gezondheid, hebben maart baby’s de minste kans op het ontwikkelen van astma. Dat komt omdat baby’s die nu geboren worden veel worden blootgesteld aan huisstofmijten die nu hoogtij vieren, aldus onderzoek. Is dat een goed iets? Ja! Want het immuunsysteem van maart baby’s wordt door het maken van antistoffen tegen deze huisstofmijt sterker.

Optimistisch

En jouw blije ei zal later ook vaker blij zijn, dan boos. Maart baby’s zijn volgens onderzoek geboren optimisten. Ze scoren hoger op de zogeheten hyperthymische schaal dan volwassenen wat betekent dat ze een positievere kijken hebben op het leven. Kunnen wij weer wat van leren.

Vissen of Ram

En natuurlijk het sterrenbeeld van je kleine. Die hangt nauw samen met de maand waarin hij of zij geboren wordt. Voor maart baby’s geldt dat ze zowel Vissen als Ram zijn en daar horen de nodige eigenschappen bij. Zo zijn deze baby’s vaak vol passie en vastbesloten. Dus dat wordt gezellige discussie bij het opvoeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme