Deze etenswaren kun je beter niet in de magnetron doen

Gezondheid Inga Stoit 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

De magnetron is een uitkomst als je van snel en simpel houdt. Je warmt hier je eten in op en je zit binnen mum van tijd met een warm bordje op je schoot. Toch zijn er een aantal etenswaren die je beter niet in de magnetron kunt doen

Dit zijn ze:

Eieren

Eieren horen niet thuis in de magnetron. Als je deze met schil en al in de magnetron doet, kan dat een enorme eier-explosie opleveren. Koken of bakken dus, maar vooral niet laten bombarderen in de microwave.

Broccoli

Als je broccoli in de magnetron opwarmt gaan er veel voedingsstoffen verloren. Voor het behoud van het foliumzuur en de vitamine C kun je deze het beste stomen of bakken. Zo blijven de voedingsstoffen het meest intact.

Borstvoeding

Borstvoeding kan prima in de vriezer bewaard worden, maar het is niet aan te raden om dit te verwarmen in de magnetron. Als je het flesje in de magnetron plaatst kan de melk onverdeeld warm worden en hier kan je kind zich aan verbranden.

Iets wat al eerder verwarmd is

In principe kun je je eten meerdere malen opwarmen, maar hoe vaker je dit doet, hoe minder voedzaams ervan overblijft. Je noedels of kip worden er in ieder geval niet smeuïger of gezonder op. Het is aan te raden om alles binnen 4 dagen te consumeren.

Fruit

Je kunt fruit in de magnetron doen, maar wat voor het ei geldt, geldt ook voor het fruit. Druiven, perziken, appels en dergelijke kunnen knappen en dan heb je dus een explosie van fruit in je microwave. Wees hier dus heel voorzichtig mee.

Hete pepers

Als hete pepers in de magnetron worden verwarmd, kan capsaïcine (de chemische stof die ze pittig maakt) worden vrijgegeven in de lucht. Hier kun je hele erge brandende ogen en een zere keel van krijgen.

Bevroren vlees

Je kunt je vlees best ontdooien in de magnetron, maar dan moet je het daarna wel per direct bereiden. Het is dus niet verstandig om je vlees vervolgens met rust te laten (of erger nog: opnieuw op te bergen). Ontdooien en gelijk bereiden dus!

LEES OOK: Deze voeding kun je beter niet in de koelkast bewaren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme