Een keelorgasme? Yup; dit is alles wat je erover moet (én wil) weten!

Body Chiara Izelaar 5 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Waar mannen slechts twee soorten orgasmes kunnen ervaren, hebben wij vrouwen keuze uit maar liefst 13 soorten climaxen. Hoewel het clitorale, vaginale en G-spot orgasme erg bekend zijn, bestaan er dus nog 10 soorten hoogtepunten die vele vrouwen nog moeten ontdekken. Het keelorgasme is hier één van.

Ik hoor je hardop denken: “Een keelorgasme, hoe dan?”. Tja, ik moest ook even 2874 keer slikken, want een keelorgasme klonk voor mij als een vroege 1 april grap. Of een fabeltje wat is verzonnen door het mannelijke geslacht om blowjobs een stuk populairder te maken. Maar niets is minder waar; een keelorgasme bestaat wel degelijk.

Het keelorgasme

In het boek “Kom je ook?” van LotteLust legt schrijfster – en tevens redactrice van het online platform – Laura Hiddinga haarfijn uit wat een keelorgasme inhoudt. En gezien ik het boek – in een ademzucht – uit heb gelezen, deel ik de details graag met je! Diep in onze keel bevindt zich dus een zenuw die in verbinding staat met onze baarmoederhals. Met diep bedoel ik ook echt diep; net achter je luchtpijp zit je keelopening. Om deze hotspot te prikkelen is deep throating – een techniek waarbij de penis tot in de keel gaat – een must handeling tussen de lakens.

Krijg je bij dit idee al de kriebels? Dan is een keelorgasme niet voor je weggelegd. Het is namelijk algemeen bekend dat pure ontspanning key is om tot een hoogtepunt te komen. Dus is pijpen – en dan met name diepe blowjobs – niet jouw ding? Besef je dan heel goed dat je alleen een orgasme bereikt als je dit zelf toelaat. Dat te hebben gezegd; het keelorgasme is per toeval ontdekt door vrouwen die wél fan zijn van pijpen. Toen hun keel begon te gloeien en hun lichaam zich vervolgens vulde met een golf van genot wisten zij dat het raak was.

Ook is het keelorgasme razend populair in de tantra gemeenschap. Volgens de tantra is de keel hét energiepunt van je lichaam dat goed is voor innovatie, expressie en creativiteit. Lukt het jou niet om out of the box te denken? Dan zou een keelorgasme weleens dé oplossing kunnen zijn! Is jouw tweede naam Crea Bea, maar ben je simpelweg héél nieuwsgierig naar een keelorgasme? Lees dan ook eventjes verder.

Zo bereik je het

Ten eerste is het belangrijk dat je compleet zen bent als je jezelf naar een hoogtepunt wil brengen. Daarom is het essentieel om dit trucje met een partner uit te voeren die je volledig vertrouwt, bij wie je je veilig voelt en met wie je goed kan communiceren. Pijpen is een handeling waarbij je je kwetsbaar opstelt, vooral als hier een orgasme bij komt kijken. Omdat je tijdens het deep throaten niet kunt praten, is het verstandig om voorafgaand afspraken te maken. Bijvoorbeeld: “Als ik in je been knijp heb ik een break nodig.”.

Ben je compleet ontspannen? Ga dan relaxed op je rug liggen met je hoofd over de rand van het bed. Door deze positie aan te nemen voorkom je de neiging om te kokhalzen. Vervolgens is het de bedoeling dat je lover zijn geslachtsdeel langzaam in je keel laat glijden. Wanneer je je (seks)partner oraal aan het bevredigen bent is het niet de bedoeling dat je je volledig focust op de climax. Zie pijpen niet als een taak, maar als een mooie manier om je lust en/of liefde aan je (seks)partner te tonen en met hem te delen.

Omdat het best veel energie vergt is het misschien fijn als je partner de bewegingen maakt. Door zachtjes te stoten, cirkelende bewegingen te maken en zijn penis een tijdje in je keel te laten hangen kan hij je tot een hoogtepunt brengen. Lukt het de eerste keer niet? Niet getreurd! Oefening baart kunst. Voor meer tips en tricks over het keelorgasme en de overige 12 vrouwelijke orgasmes raad ik je het boek “Kom je ook?” zeer zeker aan! Intensere climaxen gegarandeerd…

Lees meer over orgasmes:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen