De babyuitzet van Amanda: ‘Het behang kostte bijna 400 euro’

Zwanger Lise Steegmans 20 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week vertelt Amanda over haar babyuitzet.

De babyuitzet van Amanda

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“Veel items die nu in de kinderkamer staan, hadden we al. Ik moest dus even goed uiterekenen wat we in totaal hebben uitgegeven aan de kinderkamer, maar ik schat iets van 1500 euro.

Bijna alle meubels hebben we gekocht via Marktplaats. De stoel, het ledikant, het dressoir. En als je kijkt naar die stoel, die hadden we al en die stond eerst bij ons op kantoor. Net zoals het dressoir, dat stond eerst bij ons op de kamer.”

Wat is je duurste aankoop?

“Omdat we het qua meubels vrij simpel en betaalbaar hebben gehouden, kon ik wat meer geld uitgeven aan accessoires en decoratie. Onze duurste aankoop is het behang. Daar heb ik echt mee uitgepakt. En hoewel het maar een klein stukje muur is, was ik toch bijna 400 euro kwijt.

Verder heb ik twee nieuwe draagdoeken van Bam & Boe op de negenmaandenbeurs gekocht. Die kostte 65 euro per stuk en vind ik het meer dan waard. Nog iets dat ik bewust nieuw heb aangeschaft is de verschoningsmand van Olli & Ella. Deze kon ik tweedehands nergens vinden en ik vind dit zo’n mooi, duurzaam merk, dat ik heb besloten om de mand alsnog te kopen.”

Waar heb je op bezuinigd?

“Dankzij mijn vriendinnen, die heel graag shoppen en ook dochters hebben, heb ik veel gekregen en heb ik het eerste jaar bijna geen kleertjes hoeven kopen. Verder heb ik niet bewust bezuinigd. maar vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Het ‘retrokastje’ op Néomie haar kamertje is bijvoorbeeld een nieuw gekocht keukenkastje van Ikea. Die is dus niet retro, haha. De pootjes en de handvatten hebben we zelf gekozen en erop gezet, voor een Scandinavische retro vibe. Dat soort ‘hacks’ vind ik erg leuk, om te zien en om zelf te doen.

Dat kastje is een van de weinige dingen die we nieuw hebben gekocht. Verder hebben we doelbewust zoveel mogelijk via Marktplaats aangeschaft. De kinderwagen, het autostoeltje, de meubels, alles komt via Marktplaats. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik Néomie’s kamertje ook als een uitdaging ben aangegaan: je hoeft niet alles nieuw te kopen voor een Pinterest-waardige kinderkamer.”

Heb je een tip voor andere ouders?

“Ik heb heel veel inspiratie opgedaan op Pinterest en ik wist: Néomie’s kamertje moest een mooie mix van boho en scandi zijn. Het grappige is dat toen Néomie’s kamertje helemaal af was, ik daarna pas foto’s voorbij zag komen van exact dezelfde stoel. Blijkbaar laat je je onbewust toch iets meer beïnvloeden dan je denkt. Ik zou daarom Pinterest zeker aanraden. En niet alles hoeft te matchen. Juist door onze mix is het nu een unieke kamer geworden.”

Dan sluit Amanda af met een mooie quote: “Mijn foto’s zijn misschien perfect, maar mijn leven is dat zeker niet.” Op haar Instagram geeft ze een bijzonder eerlijk inkijkje in haar imperfecte leven. Die updates kun je hier lezen.

De babyuitzet van Lucinda: ‘De luiertas van 800 euro heb ik niet meegerekend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme