De babyuitzet van Lucinda: ‘De luiertas van 800 euro heb ik niet meegerekend’

Zwanger Lise Steegmans 13 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week vertelt Lucinda over haar babyuitzet.

De babyuitzet van Lucinda

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“We hebben ongeveer 1500 euro uitgegeven aan de babyuitzet. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, ben ik stap voor stap dingen gaan kopen. We hebben dus niet in één keer een hele inboedel geshopt. De commode is het eerste item dat we kochten.

Met het oog op duurzaamheid heb ik gelet op items die ook leuk zijn voor later. Dat is de reden dat we een Pax-kast van Ikea hebben gekocht, die is multifunctioneel inzetbaar, net zoals de commode. Beide meubels kunnen we in de toekomst nog steeds gebruiken.”

Wat is je duurste aankoop?

“Wat ik niet heb meegenomen in de berekening en wat misschien ook niet helemaal aansluit bij de duurzame gedachte, is de luiertas van Gucci, haha. Die heb ik als kerstcadeau van mijn vriend gekregen. Die wilde ik graag hebben en mijn vriend vond het ook wel leuk. Ik ben er super blij mee, de tas staat nu alvast te stralen op de commode.”

babyuitzet lucinda
Privéfoto's van Lucinda

De tas buiten beschouwing gelaten, dan is onze box relatief gezien de duurste aankoop geweest. Die is van Rock Star Baby, heeft zes hoeken en vond ik gewoon erg mooi.

babyuitzet lucinda
De box van Lucinda en Bas. Privéfoto's van Lucinda

Niet het duurste, maar wel het meest waardevolle item is de wieg. Dat komt vooral door de emotionele waarde. Die is gemaakt door mijn opa en daar heeft mijn hele familie in gelegen, dat is inmiddels een traditie. Mijn vader is nu 58 jaar en heeft er ook in gelegen. Omdat mijn opa aan corona is overleden, vind ik het extra bijzonder dat mijn kind nu ook in deze wieg kan liggen.

De dromenvanger boven de commode komt uit Indonesië, net als de twee items met veren. Zelf ben ik een kwart Indisch, dus dat vind ik een mooie aankleding.

Ik heb veel kleertjes gekregen, maar ik merk dat ik het ook wel heel leuk vind om kleding te shoppen voor mijn baby. Een polootje van Ralph Lauren, een trui van Hugo Boss, schoenen van Uggs en Jordans, een paar van die fashion items koop ik graag. Niet alles hoeft duur te zijn, maar een goede mix mag van mij wel.

Maar nu mag ik even niets meer shoppen, want de kast is vol. Ik heb mezelf tijdelijk een shopverbod opgelegd… Ik denk dat het nu ook makkelijker is om trends te shoppen dan een aantal jaar geleden. Door Instagram zie je veel meer en ik kan wel zeggen dat ik me daardoor laat beïnvloeden. Ik vind het leuk om mijn inspiratie daar vandaar te halen.”

babyuitzet lucinda
Privéfoto's van Lucinda

Waar heb je op bezuinigd?

“Bewust bezuinigen zou ik het niet willen noemen. Maar de commode, de Hemnes van Ikea, hebben we tweedehands gekocht. Net als de kruiken. Dat maakt het nu een leuke mix van oud en nieuw.”

Wat is je grootste miskoop?

“Aangezien ik nog zwanger ben, kan ik dat nog niet echt zeggen. Maar ik weet wel dat ik een paar items voor de winter heb gekocht en geen rekening heb gehouden met de groei. Als het straks winter is, is mijn baby hoogstwaarschijnlijk te groot voor die items. Gelukkig waren het niet heel dure items, maar een beetje stom is het wel.”

Heb je een tip voor andere ouders?

“Praat veel met vrienden, familie en kennissen en kijk of zij nog iets hebben. Dat scheelt geld en is duurzamer.”

De babyuitzet van Didi: ‘De draagzak van bijna 400 euro is het meer dan waard’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme