De babyuitzet van Didi: ‘De draagzak van bijna 400 euro is het meer dan waard’

Zwanger Lise Steegmans 6 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week vertelt Didi over haar babyuitzet.

De babyuitzet van Didi

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“Wat we hebben uitgegeven aan de babykamer van onze jongste dochter durf ik eigenlijk niet te zeggen. Een groot verschil met het inrichten van de kamer van Lott en die van Lola is dat we bij onze oudste voor een complete babykamer zijn gegaan. We hebben toen een set van een commode, kast en bedje gekocht. De prijs weet ik niet meer, maar het kan best iets van 1500 euro zijn geweest. Toen liep ik gewoon een babywinkel in en kocht ik wat ik dacht dat we nodig hadden.

Bij het kamertje van Lola, onze jongste, hebben we het anders aangepakt. Dit keer heb ik veel bewuster gekeken naar wat ik mooi en leuk vind. Ik heb moodboards gemaakt en daar heb ik dingetjes bij gezocht. Bijvoorbeeld een Ikea-commode, waar ik handknoppen van Doing Goods en Zara heb opgezet. Het bedje is van Ikea, en dat heb ik gestyled met mooie accessoires. Dat vond ik heel leuk om te doen, dat mixen en matchen.”

babyuitzet didi
Privéfoto's Didi

Waar bezuinig je op?

“We hebben niet echt op onze uitgaven gelet. We hebben gekocht wat we mooi vonden. De ene keer is dat vrij voordelig, de andere keer is dat wat duurder. Je zou kunnen zeggen dat ik op Lola haar kamertje heb bezuinigd, in vergelijking met het kamertje van Lott, maar ik had het niet anders willen doen. Lola’s houten bedje van Ikea vind ik bijvoorbeeld gewoon echt leuk.

Mijn vriend grapt wel eens dat ik thuis kom met een kast van Ikea van 200 euro en er dan vervolgens ook deurknopjes die bijna net zo duur zijn, erop schroef, haha. Bij wijze van. Maar ach, daardoor is het nu echt een kamertje naar mijn persoonlijke smaak geworden.”

Wat is je grootste miskoop?

“Een babybadje, dat heb ik bij beide dochters niet gebruikt. Terwijl ik dan wel een mooie set heb gekocht van bijna 100 euro. Dat mag je best een miskoop noemen.”

babyuitzet didi
Lola, de jongste dochter van Didi, op de commode van Ikea met handknopjes van Zara en Doing Goods. Privéfoto's Didi

Wat is je duurste aankoop?

“Ik heb een draagzak van Artipoppe gekocht. Dat is een flinke investering, zo’n zak kost bijna 400 euro, maar voor mij is het dat meer dan waard.

Dat heb ik overigens bij meer items, daar betaal je dan flink voor maar uiteindelijk ben je blij met de aankoop omdat je het zo vaak gebruikt. Een Artipoppe, een Moonie (een slaapknuffel, van 75 euro), slofjes van Hvid (35 euro), dat zijn allemaal items die ik iedere zwangere vriendin aanraad.

Hetzelfde met de hydrofiele doeken van Sweet Little Crown. Die zijn wat duurder, maar ze zijn zo zacht en heerlijk. Die gebruik ik veel liever dan de hydrofiele doeken van de Hema of Zeeman. Dan kun je beter meer investeren in spullen van betere kwaliteit die je vaak gebruikt, dan spullen die je gemakkelijk koopt omdat ze leuk voor de heb zijn.

babyuitzet didi
Privéfoto's Didi

Ik kan best doorslaan in babykleding merk ik. Je zou me best een shopverslaafde kunnen noemen, haha. Maar ik maar heb er veel plezier van en ik maak er een sport van. Ik vind het gewoon heel leuk om mijn kinderen leuk aan te kleden.  En nu zou je denken dat ik alles van de eerste dochter kan doorgeven aan de tweede dochter. Maar de een is een winterkindje en de ander is een zomerkindje. Dat is nog best lastig…”

Heb je een tip voor andere ouders?

“Bewust nadenken over wat je mooi en leuk vindt. En dan gaan zoeken en kijken wat daar bij past. Ik heb heel veel plezier gehad aan het helemaal zelf inrichten en samenstellen van Lola’s kamertje. En het hoeft echt niet allemaal heel duur te zijn.

Ik weet nu veel beter dan bij mijn eerste dochter waar ik waarde aan hecht en wat ik mooi vind. Daardoor koop ik bewuster. Dus als ik dan een tip moet geven: niet denken dat je alles maar moet kopen.”

Wil jij net als Didi ook meer vertellen over de keuzes die je hebt gemaakt bij de aanschaf van de babyuitzet? Stuur dan gerust een mail naar [email protected]. We zijn benieuwd! 

De babyuitzet van Jessica: ‘Alles bij elkaar rond de 4000 euro, we hebben niet op de prijs gelet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme