De babyuitzet van Jessica: ‘Het bedhemeltje is de eyecatcher en kostte 129 euro’

Zwanger Lise Steegmans 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week vertelt Jessica over haar babyuitzet.

De babyuitzet van Jessica

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“Ik schat in dat we tussen de 2000 en 3000 euro hebben uitgegeven aan babyspullen.

Omdat ik echt niet zo goed wist wat ik wilde, is de babykamer wel even een stressdingetje geweest. Om die reden heb ik veel babywinkels bezocht om inspiratie op te doen. Nergens hadden ze iets dat helemaal aansloot bij mijn stijl. Ik hou van veel licht, met rustige kleuren en hout. Langzamerhand groeide de inrichting in mijn hoofd en wist ik voor welke opstelling ik wilde gaan.”

Wat is het duurste dat je hebt gekocht?

“Niet het duurste item, dat waren de kledingkasten van Ikea, maar iets waar ik relatief veel geld aan heb uitgegeven zijn het kleed en het bedhemeltje. Van de bedhemeltjes heb ik er veel van laten thuisbezorgen, en ook veel weer teruggestuurd. Uiteindelijk is het de bedhemel van Matuu geworden, omdat ik deze linnen stof en kleur het mooiste vond. Daar heb ik 129 euro voor betaald.”

Waar heb je op bezuinigd?

“We hebben niet bewust bezuinigd, maar we hebben wel rekening gehouden met de lange termijn. Het bedje was maar 60 euro bij de Babydump, en de commode is geen standaardcommode maar een wandkast van Ikea. Ook de kledingkasten zijn van Ikea, maar de ombouw hebben we zelf gemaakt. Dat zijn twee normale kasten van Ikea en daaromheen hebben we een ombouw gemaakt met gipsplaten. Op het resultaat zijn we best trots. Het was wel even een klus, maar de materiaalkosten vielen mee. Zo hebben we op een betaalbare manier iets extra’s toegevoegd aan het kamertje.”

Wat is je tip aan andere ouders?

“Als tip zou ik willen meegeven: zorg ervoor dat de kamer ook praktisch is ingericht en kijk naar wat je echt nodig hebt. Het mag mooi zijn, maar moet vooral ook functioneel zijn. En natuurlijk online inspiratie op doen, dat heeft bij mij ook erg geholpen.”

De babyuitzet van Timothy: ‘Ik leg gerust 100 euro voor babysneakers neer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme