De babyuitzet van Timothy: ‘Ik leg gerust 100 euro voor babysneakers neer’

Zwanger Lise Steegmans 20 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week vertelt Timothy over zijn babyuitzet.

De babyuitzet van Timothy

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“Ik weet het tot op de komma nauwkeurig, want het voelt toch een beetje alsof mijn hele bankrekening is geplunderd, haha. We hebben in totaal 3.500 euro uitgegeven.”

Wat is je duurste aankoop?

“Het meeste geld is uitgegeven aan de kinderwagen, dat is er een van Easywalker. Daar hebben we ook alle accessoires bijgenomen, van tas en riempjes tot extra stoel. Ik wist niet dat er zo veel accessoires voor een kinderwagen bestonden en wij hebben ze allemaal.

Verder is er relatief veel geld uitgegeven aan mijn grootste passie: sneakers. Ik verzamel sneakers en dus moet die kleine dat ook hebben. En ik verzamel ook voetbalshirts, dus dat moet die kleine ook hebben. Die twee passies, noem het maar gerust verslavingen, geef ik mijn zoon graag mee. Zo heb ik, om aan te kondigen dat er een baby op komst was, een paar Adidas Superstars gekocht. En toen Theodor geboren was, heb ik een paar Air Jordans 3 voor hem gekocht. Daar heb ik nog best wat moeite voor moeten doen, want dat was een sample paar. Daar leg ik dan gerust 99 euro voor neer. Inmiddels heeft Theodor twaalf paar sneakers, ook al draagt hij ze nog niet. En hij hoeft niet zo zuinig te zijn op zijn schoenen als zijn vader, hij mag ze best aftrappen.

babyuitzet timothy
De exclusieve Jordans van Theodor. Privéfoto’s Timothy.

Het eerste voetbalshirtje was natuurlijk van Ajax en inmiddels hangen er ook shirtjes van AS Roma, AC Milan, FC Barcelona, Paris Saint Germain, Brazilië en FC Utrecht in de kast. Nu deze winter het WK begint, ga ik natuurlijk ook een klein shirtje van het Nederlands elftal kopen.

Alles waar Theodor uitgroeit, niet past of wat we niet gebruiken, geven we weg. Maar zijn sneakertjes en voetbalshirts, die ga ik voor de rest van m’n leven bewaren. Zelf heb ik al een enorme schoenenkast voor al mijn sneakers, zo’n 335 paar, dus ik zal ooit een groter huis moeten kopen zodat we alles kunnen bewaren. Dat heb ik er graag voor over, haha.”

Waar heb je op bezuinigd?

“Mijn vrouw is Braziliaanse en heeft een grote Braziliaanse vriendengroep. Tijdens haar babyshower hebben we zo veel speelgoed gekregen, dat we dat voorlopig echt niet hoeven te kopen. Van tevoren dacht ik dat we daar veel geld aan kwijt zouden zijn, maar we hebben er nog geen euro aan uitgegeven. Er staan nog steeds ingepakte dozen in de kast, dus daarmee kan Theodor echt nog wel even vooruit.”

Hebben jullie een miskoop?

“Wat ik heb met schoenen en shirts heeft mijn vrouw met kleding. Zij geeft veel uit aan kleertjes voor Theodor en het is al meer dan eens voorgekomen dat we iets uit de verpakking haalden en dat het al te klein was voor Theodor. Vervolgens laten we dat dan te lang in huis liggen, waardoor we het niet meer kunnen retourneren. Daar moeten we nog iets beter in worden…

babyuitzet timothy

Verder hebben we wat dingen, zoals babyflessen en -reinigers, die we niet nodig bleken te hebben omdat we die kregen van vrienden. En wat ik persoonlijk onnodig vond, is de co-sleeper. Daar heeft Theodor maar drie maanden in gelegen en staat nu al veel te lang op Marktplaats. Ik vind de prijs die ik er voor vraag meer dan redelijk, maar voor Marktplaats merk ik dat de prijs misschien nog iets te hoog is. Toch ga ik volhouden.

Wat is onmisbaar voor andere ouders?

“Ik zweer bij een kinderstoel voor aan de eettafel, een speen en een wipstoel. Die kinderstoel is gewoon van Ikea en daar zit Theodor heerlijk in. En een speen, tja, wij wilden eerste geen speen gebruiken, maar nu vind ik blij dat we die gebruiken. Over een wipstoel kan ik inmiddels zeggen: het merk maakt echt niet uit, zolang het maar wipt.”

De babyuitzet van Sanne: ‘We hebben in totaal 1800 euro uitgegeven aan de babykamer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme