De babyuitzet van Sanne: ‘We hebben in totaal 1800 euro uitgegeven aan de babykamer’

Zwanger Lise Steegmans 10 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week vertelt Sanne over haar babyuitzet.

De babyuitzet van Sanne

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“Eigenlijk hadden we geen idee wat we hebben uitgegeven, dus we hebben even zitten rekenen. In totaal hebben we rond de 1800 euro uitgegeven. Dat vind ik reuze meevallen. Het scheelt natuurlijk dat Oliver ons derde kindje is en dat we al veel spulletjes in huis hebben. We weten inmiddels goed wat we nodig hebben en vooral wat we niet nodig hebben.

Het bedje is nieuw en die vind ik echt fantastisch. Ik ben, zoals je op mijn Instagram-pagina kunt zien, graag met interieur bezig. Dit bedje zag ik en kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Zoiets kom je niet snel in een babywinkel tegen. Toen ik het er met mijn ouders over had, vonden ze het leuk om ons dit bedje cadeau te doen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Je merkt wel dat dit bedje een echt natuurproduct is. Het is van bamboe gemaakt en daardoor wat ruwer en hier en daar wat krommer.”

@interiorbysanne

Wat is je duurste aankoop?

“De dekentjes en de hoeslakens zijn niet per se het duurste, maar daar heb ik relatief gezien wel veel voor betaald. De standaardkleuren die je in de meeste babywinkels vindt, zijn leuk, maar ik zie dan weer ergens iets met een bijzonder printje en dat wil ik dan graag hebben. Dan betaal je zo dertig of veertig euro voor een hoeslakentje. Daar bezuinig ik dan niet op, want dat vind ik het waard.

Bij de andere twee jongens stond ik daar heel anders in. Daar kocht ik de dingen puur omdat ik ze nodig had. Nu weet ik dat Oliver mijn laatste kindje is en dat ik deze babydingen voor de laatste keer meemaak. Dan wil ik dat het gewoon helemaal af is. Ik heb nu dingen gekocht waar ik echt gelukkig van word.”

Interior by Sanne

Waar heb je op bezuinigd?

“Iets waar ik echt bewust op heb bezuinigd is de box. Die dingen zijn echt een doorn in mijn oog, haha. Ik vind ze grof qua vorm en ze staan vaak in de weg. Boris lag wel graag in de box, maar Robbie bijvoorbeeld helemaal niet. Toen werd de box vooral een verzamelplek voor rotzooi. Omdat we anderhalf jaar geleden zijn verhuisd, hebben we de oude box weg gedaan. Nu hebben we dus een nieuwe gekocht, een simpele zwarte box op wieltjes zodat we die makkelijk weg kunnen rijden. Daar hebben we bewust voor gekozen, want zodra het mooi weer is, zitten we buiten in de tuin en dan kan de box mee.

Ook items als een wipstoel en babyfoon heb ik toen weggedaan. Die moet ik nog opnieuw kopen. Dat vind ik niet zo erg, want inmiddels is mijn smaak ook weer veranderd.”

Heb je een tip voor andere ouders?

“Bij mijn eerste kindje hebben we alles van het uitzetlijstje gekocht. Maar nu zeker bij de derde denk ik daar anders over. Ik schaf nu pas items aan als ik ze echt nodig heb, in plaats van dat ik op voorhand alles al insla. Dat zou ook een tip kunnen zijn voor andere ouders: schaf niet alles meteen aan en wacht af. Een kruik kopen omdat die op het lijstje staat terwijl je in de zomer bent uitgerekend? Dat is natuurlijk niet nodig. Op ieder lijstje staat dat je twee kruiken moet hebben! Hetzelfde geldt voor wollen dekentjes en lakentjes, als je het niet gaat gebruiken omdat het hoogzomer is, is het zonde van het geld. Tenzij je, zoals ik, er gelukkig van wordt haha.

En kijk ook wat je kunt combineren. Je hoeft niet een hele set van een babykamer te kopen. Kijk wat je leuk vindt en ga vanuit daar kijken wat er bij past.”

De babyuitzet van Amanda: ‘Het behang kostte bijna 400 euro’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme