Wat koop je een kind van drie jaar? De leukste cadeautjes op een rij

Kinderen Valéry de Voijs 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hiep, hiep, hoera! Je kind wordt alweer drie jaar. De uitnodigingen zijn de deur uit, de versieringen liggen klaar en de taart is besteld. Maar the million dollar question is en blijft: welk cadeau is het meest geschikt voor een kind van drie jaar?

Famme’s to the rescue. Wij zetten de leukste ideeën op een rij.

Cadeau voor drie-jarige

Of je er nu een groot bedrag voor wilt neerleggen, of liever voor een budget-vriendelijk cadeau gaat, met deze cadeautjes bezorg jij je drie-jarige beslist een grote lach op zijn gezicht.

Fiets of step

Een peuter van drie jaar zal waarschijnlijk vrij goed kunnen lopen. Een fiets of step zal dan ook het perfecte cadeautje zijn om die motoriek te blijven verbeteren. Peuterfietsen komen in verschillende maten en kleuren, dus het kan moeilijk zijn om de beste keuze te maken. Zoek bijvoorbeeld naar een fietsje dat geschikt is voor kinderen vanaf 98 cm. De framemaat van een fiets die geschikt is voor kinderen van drie jaar is minimaal 35 cm.

DUPLO

Waarschijnlijk kan jouw peuter zelfstandig aan de slag met zijn speelgoed. DUPLO heeft dan ook leuke opties: van een kinderboerderij tot aan graafmachines: je kind kan er zelfstandig mee aan de slag.

Educatieve spelletjes

Niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens enorm leerzaam. Zo zijn er tal van opties waar je kind iets van leert. Wat dacht je van een kindercamera? Ook kleurentorentjes of een VTech kunnen leuk zijn.

Speelgoed voor in het water of de zandbak

Welk kind is er niet gek op? Veel kinderen kunnen zich uren vermaken in een zandbak of zwembadje. Er zijn tal van opties waar je kind mee kan spelen. Schepjes, graafmachines, ijshoorntjes, emmertjes: de keuze is reuze.

Kindertablet

Filmpjes kijken, muziekjes luisteren, spelletjes spelen: een drie-jarige zal zich uren kunnen vermaken met dit cadeau.

Muziekinstrumenten

Een heel leuk cadeau om te kopen voor een drie-jarige, maar houdt er rekening mee dat jij die piano ook om vijf uur ‘s ochtends hoort wanneer je kind klaarwakker is.

Verkleedkleding

Van cowboys tot aan prinsessenkleding: hoe kun je de fantasie van een drie-jarig kind nu beter stimuleren dan een rollenspel te spelen? En daar hoort een bijpassende outfit bij.

Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat. Speelgoed of spelletjes die te maken hebben met tellen, kleuren en vormen zijn altijd erg geschikt voor kinderen van drie jaar. Dit zijn ook onderwerpen waar ze volop mee bezig zijn op de peuterspeelzaal.

Speelgoed voor open ended play: 5x leuke ideeën (én de voordelen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme