Lieve Lies: ‘Heb jij al een fotoalbum af?’

Columns Lisa en Lise 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

In veel opzichten lijken de levens van Lisa en Lise op elkaar. Niet alleen hun naam scheelt maar één letter, ook hun baby’s, Frits (van Lise, 12 maanden) en Solei (van Lisa, 11 maanden), schelen maar een paar weken. Bovendien zijn ze collega’s bij Famme én wonen ze op nog geen twintig kilometer van elkaar vandaan. Genoeg om over te praten dus. Daarom schrijven ze elkaar wekelijks een digitale brief, in de rubriek ‘Lieve Lies…’

Lisa van den Akker

Lisa van den Akker

Hoofdredacteur

Lieve Lies,

We schrijven nu al een tijdje over de mijlpalen van Frits en Solei, maar leg jij ze ook vast? En dan bedoel ik op meer manieren dan alleen op je iPhone? Mijn doel was altijd om vlak na de eerste verjaardag een fotoalbum te maken van het eerste levensjaar. Maar het is me niet gelukt.

Ik heb van de oudste twee allebei één fotoalbum en dat is het. Ik heb geen fotoalbums van onze reis naar Amerika of welke vakantie dan ook. Ik heb er niet eens een van onze trouwdag.

Het probleem is, ik heb zó véél foto’s. Tien duizenden foto’s. Op mijn telefoon, op mijn camera, op twee laptops en op een externe harde schijf. Al die foto’s moet je dan eerst uitzoeken, want ja, ze kunnen niet allemaal in zo’n album. En dat kost zoveel tijd, dan haak ik dus eigenlijk al af.

Net als met de eerste-jaar-mijlpalen-boeken. Bij de oudste twee heb ik dat nog een beetje bijgehouden, bij de jongste twee kom ik niet verder dan wat notities op mijn telefoon. Ik troost mezelf met de gedachten dat ik wél duizend filmpjes heb van alle mijlpalen. Niet dat ik daar dan iets mee doe, maar het is tenminste iets.

Hoe zit dat bij jou?

Liefs,

Lies

Lise Steegmans

Lise Steegmans

Redacteur

Lieve Lies,

Ja, heb ik!

Althans… Ik heb een mapje op mijn telefoon getiteld ‘Frits 1 jaar’ en daar heb ik een volledige, nauwkeurige, allesomvattende selectie van zijn eerste levensjaar in verzameld. Van de 12.000 foto’s op mijn telefoon van Frits telt dat mapje maar 300 foto’s. Best knap van mij toch?

En! Ik heb een heel mooi groot, vierkant fotoboek waar al deze foto’s in gaan. En ik heb ook al de schaar, de dubbelzijdige plakband en de tekstjes. Want die heb ik af en toe gekrabbeld in mijn notities.

In principe ben ik dus al een heel eind, ik moet de foto’s alleen nog uitprinten, uitknippen en opplakken in dit boek. HAHA. Dat zie ik dus niet meer gebeuren. Eigenlijk wilde ik dit karweitje klaar hebben voor Frits’ eerste verjaardag maar ik ben dus faliekant gefaald…

Kan ik dan bonuspunten krijgen voor het feit dat ik wel al een mapje heb met ‘Frits 2 jaar’, alsjeblieft?

Liefs,

Lise

Lieve Lies: ‘Wat zijn de cliché’s van het tweede levensjaar?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen