De babyuitzet van Sophie: ‘We komen in totaal zeker op 5000 euro uit’

Zwanger Lisa van den Akker 10 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is.

Deze week geeft Sophie die zwanger is van haar eerste een kijkje in haar uitgaven voor de babyuitzet.

De babyuitzet van Sophie

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“We zitten nu op ruim 3000 euro. Daar zit onder andere de kinderwagen bij (1068 euro), een kinderstoel (170 euro), wipstoel (80 euro), box (190 euro), Sleepyhead babynestje (170 euro) en kleertjes (750 euro). We moeten de commode en het ledikantje nog aanschaffen, maar ik weet al welke ik wil. Dat kost samen 700 euro, verder wil ik nog graag een Artipoppe draagdoek, met grijze panterprint, die kost 370 euro. We moeten ook nog een MaxiCosi autostoeltje en wat andere kleine dingen, dus we komen in totaal zeker op 5000 euro uit.”

Heb je ook ergens op bezuinigd?

“Ja, op onszelf. Jeremy en ik houden van mooie en luxe merken. We kopen graag dure schoenen bijvoorbeeld. Maar nu hebben we wat minder gekocht voor onszelf en dat geld uitgegeven aan de baby. Een vakantie vinden we nu bijvoorbeeld ook niet zo belangrijk, dus dat slaan we over. Op die manier bezuinigen we.”

Wat is je duurste aankoop?

“Dat is de kinderwagen, we hebben een Joolz Hub+ gekocht. Van te voren wist ik al dat ik graag een Joolz wilde. We wisten alleen nog niet welk model. In een winkel hebben we verschillende bekeken, uiteindelijk werd het deze omdat je die ook heel klein kunt inklappen en makkelijk kunt meenemen. Dat vonden wij erg belangrijk.”

Wat zijn je favoriete merken?

“We houden van veel verschillende luxe merken, zo hebben we kleding voor de baby gekocht van UGG, Armani, Ralph Lauren en Kenzo. Maar er zitten ook gewoon dingen tussen van Hema en Prenatal hoor. Het is een beetje een mix. Voor mij gaat het vooral om kwaliteit. Als het kwaliteit heeft wil ik er best wat meer voor betalen. ‘Goedkoop is duurkoop’, zegt Jeremy altijd. Maar als blijkt dat een vestje van de Hema het beste is, dan koop ik dat.”

Krijgen jullie weleens kritiek op het feit dat je veel geld uitgeeft aan de babyuitzet?

“Mijn ouders en schoonmoeder maken weleens opmerkingen. Dan zeggen ze: ‘Zo duur? Moet dat? Kan het niet goedkoper?’ Maar zo willen wij het. Als je het geld niet hebt, dan heb je het niet. Maar als ik het wel heb, wil ik het er graag aan uitgeven. Dat waar wij vroeger zelf naar opkeken, dat willen we namelijk graag geven aan ons kind.

We willen heel bewust één kind, dus we willen ook dat alles goed is voor hem. We willen het allemaal naar onze wens hebben en het moet er natuurlijk ook gewoon leuk uitzien.”

Heb je nog een tip voor andere ouders?

“Ja, geniet vooral van alle voorbereidingen. En als je zuinig bent op je spullen dan kun je het altijd nog doorverkopen via Marktplaats. Zeker als het dingen van duurdere merken zijn. Hoewel ik er zelf de voorkeur aan geef om het gratis weg te geven aan iemand die het écht nodig heeft.”

De babyuitzet van Mijke: ‘Onze geweldige kinderwagen kostte 70 euro’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen