Jennifer (35): ‘Ik ben bang dat ik de ware niet op tijd vind en kinderloos blijf’

Persoonlijk Laura Saija 30 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Jennifer is ongewenst kinderloos en nog steeds op zoek naar degene om een gezin mee te stichten. Helaas heeft ze diegene nog niet gevonden. “Ik word moedeloos als ik voor me zie hoe ik alleen oud word”, vertelt ze aan Famme.

“Twee jaar geleden ging na zeven jaar mijn relatie uit. Ik leerde Wouter tijdens mijn studententijd kennen en sindsdien waren we een stel. Door de jaren heen zijn onze levens enorm veranderd en dat zette grote druk op onze relatie.

Kinderloos

Zo wilde Wouter heel graag de wereld rond reizen, maar wilde ik me wel gaan settelen en een huis kopen. Ik was tenslotte ook al in de dertig en dat is wel de leeftijd waarop de meeste mensen over kinderen na gaan denken.

Ook wilde ik me professioneel verder ontwikkelen en Wouter was nog steeds aan flierefluiten. Wouter wilde niets weten van kinderen en vond zichzelf nog veel te jong. Terwijl hij zelf ook al 33 was op dat moment. We groeiden steeds verder uit elkaar, maar ik durfde er zelf geen punt achter te zetten. Ik was bang dat ik niet op tijd iemand anders zou vinden als de relatie met Wouter stuk zou lopen.

Oude moeder

Ik had namelijk een enorme kinderwens en wilde niet een te oude moeder worden. Uiteindelijk zette Wouter een punt achter onze relatie, omdat het echt niet meer liep. Hij vertelde er ook bij dat hij echt geen kinderen wilde.

Gelukkig kon ik na de breuk en na jaren sparen snel een eigen appartement kopen. Ik heb de boel goed voor elkaar. Een leuk appartement in de binnenstad, een goede baan en vriendinnen in de buurt. Toch heb ik een groot probleem, ik ben namelijk kinderloos.

Rammelende eierstokken

Mijn eierstokken rammelen als een malle. Ik smelt weg als ik op straat of in het terras baby’s in hun kinderwagen zie liggen. Het lijkt me geweldig om zo’n lief babyhoofdje tegen me aan te hebben liggen en aan die babyhaartjes te kunnen ruiken.

Ik zou er al mijn me-time voor over hebben om voor mijn kinderen te zorgen, ermee te spelen en ze alles geven wat ze nodig hebben. Zelfs alle vieze billen en vuile was zou ik met liefde schoonmaken. Helaas heb ik tot nu toe geen partner gevonden om een gezin mee te stichten.

Geen geschikte vent

Het is niet zo dat ik me niet beschikbaar opstel. Ik zit op bijna alles datingsites, ik doe mee aan sociale activiteiten en zit echt niet elke avond onder een dekentje thuis. Ik hoor namelijk letterlijk het klokje tikken als ik een avondje op de bank zit. Ik moet namelijk eerst nog iemand ontmoeten, dan moeten we nog een tijd daten om erachter komen of we geschikt zijn voor elkaar en daarna komt nog de hele relatie en een zwangerschap.

Al mijn vriendinnen zijn inmiddels gesetteld en hebben inmiddels één of twee kinderen. Ik wil dat allemaal zo graag, maar ik vind maar geen geschikte vent. Ik ben ontzettend bang dat ik straks op mijn 38ste kinderloos ben en nog geen man heb gevonden. Dan is het al bijna te laat.

Moedeloos

Ik word moedeloos als ik voor me zie hoe ik alleen oud word, tussen mijn vriendinnen met hun gelukkige gezinnen en lieve kinderen. Misschien schrik ik mannen af, want het is natuurlijk niet heel sexy als iemand meteen over kinderen begint. Ik vind gewoon dat het onderwerp meteen besproken moet worden op deze leeftijd. Volgende week heb ik een afspraak bij de dokter voor het invriezen van mijn eitjes. Hopelijk ontmoet ik alsnog de ware Jacob.”

Anna (42): ‘Mijn man heeft mij verlaten omdat hij opeens toch kinderen wil’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen