Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Relatie 30 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

8 tips voor een beter seksleven na het krijgen van kinderen

Je functioneert op weinig slaap, voedt de baby dag en nacht en probeert erachter te komen wat je baby blij maakt of juist niet. Deze grote aanpassingen maken het niet altijd gemakkelijk om tijd te vinden voor liefde, laat staan om je sexy te voelen. Toch hebben wij wat tips om een beter seksleven te hebben, na het krijgen van kinderen.

Maar wees gerust, elke nieuwe ouder gaat door deze overgangsfase en je bent niet alleen. Door enkele manieren te leren om communicatie, verbinding en tijd voor jezelf te vergroten, kun je een sfeer creëren die bevorderlijk is voor intimiteit, zelfs met de komst van een nieuwe baby.

Tips voor een beter seksleven na het krijgen van kinderen

Onthoud: Geweldige seks gebeurt niet zomaar. Het vergt inspanning en creativiteit om je fysieke relatie nieuw leven in te blazen. Hier zijn acht tips om een beter seksleven te krijgen na de komst van een kinderen.

Zet het op de kalender

Het klinkt misschien niet zo romantisch, maar het plannen van seks kan helpen om de opwinding op te bouwen. Dus neem de tijd om samen te beslissen wat voor jullie op dit moment werkt en plan het in je agenda. Je kunt ook creatief zijn en elkaar uitnodigingen sturen met emoji’s die jullie “geheime code” vormen.

Communiceer

Het is normaal dat je na de bevalling te maken krijgt met hormonale veranderingen, fysiek herstel en slaapgebrek, waardoor je seksuele verlangens mogelijk verminderen. Het is belangrijk om openlijk te communiceren met je partner over je gevoelens, angsten en verwachtingen met betrekking tot seks na de komst van jullie kind. Wees eerlijk en geef aan wanneer je je misschien nog ongemakkelijk voelt, zodat jullie er samen doorheen kunnen gaan.

Versterk de band

Seks begint met liefde en genegenheid. Neem de tijd om kleine gebaren van liefde in jullie dagelijkse routines te integreren. Laat bijvoorbeeld liefdesbriefjes achter voor elkaar, geef elkaar knuffels en kusjes en vertel je partner wat je aan hem of haar waardeert. Deze kleine momenten kunnen helpen om de intieme band tussen jullie te versterken.

Probeer verschillende soorten seks

Het is normaal dat je je zorgen maakt over penetratie na de bevalling. Begin rustig aan en experimenteer met andere vormen van seks, zoals masturbatie (alleen of samen), orale seks of het gebruik van seksspeeltjes. Masturbatie kan een geweldige manier zijn om je lichaam opnieuw te ontdekken na de bevalling en te achterhalen wat wel en niet prettig aanvoelt. Vergeet niet om glijmiddel bij de hand te hebben.

Profiteer van kleine momenten

Snelle vrijpartijtjes kunnen ook leuk zijn, of je ze nu inplant tijdens het middagdutje van de baby of als je opeens wat tijd over hebt in een onverwachte ruimte zoals de auto, de badkamer of de wasruimte. Deze spontane momenten kunnen de opwinding verhogen.

Probeer spannende spelletjes

Om je liefdesleven levendig te houden, kun je sexy spelletjes proberen, zoals “Doen, durven of de waarheid”. Het lijkt misschien wat cheesy, maar het kan ontzettend leuk zijn. Je kunt ook een lijst maken met seksuele activiteiten die je wel, niet of misschien wilt proberen. Bespreek dit op een informele manier met je partner en ontdek waar jullie interesses samenkomen.

Creëer tijd voor jezelf

Naast tijd voor seks met je partner is het belangrijk om ook tijd voor jezelf te hebben. Als je constant voor een baby zorgt, lijkt zelfs even naar de badkamer gaan of douchen soms onbereikbaar. Zoek manieren om regelmatig tijd alleen door te brengen, zoals het lezen van een boek, een wandeling maken of je bezighouden met een hobby waar je van geniet. Als je jezelf beter voelt, is de kans groter dat je ook meer zin hebt in seks.

Zoek ondersteuning

Seks na de komst van een kind kan uitdagend zijn, dus zoek de nodige ondersteuning. Vraag vrienden of familieleden om af en toe op je baby te passen, zodat je wat tijd voor jezelf of met je partner kunt hebben. Als de intimiteit moeilijkheden met zich meebrengt, overweeg dan om een relatietherapeut of seksuoloog te raadplegen. Er is niets mis met professionele hulp zoeken. Het betekent juist dat je proactief werkt aan het verbeteren van je relatie.

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ongepland zwanger worden is niet goed voor je seksleven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme