Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ongepland zwanger worden is niet goed voor je seksleven’

Relatie Laura Saija 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Roxanne over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Ik was pas in de laatste maand van de zwangerschap echt bezig met de bevalling. In de maanden daarvoor waren we vooral heel erg uitzoeken hoe we het gingen aanpakken. Ik werd op mijn 24e ongepland zwanger van een tweeling. Boy en ik waren beide nog bezig met onze studie. Na veel wikken en wegen, besloten we ervoor te gaan, maar dit heeft wel een aantal maanden geduurd. Pas in de zevende maand kon ik een beetje gaan genieten van de zwangerschap en me verdiepen in bevallingen. In de achtste maand werden ze al geboren. Gelukkig zijn ze via de natuurlijke weg geboren en kwamen ze vrij vlot achter elkaar.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Ik merkte toen ik zwanger was dat we logischerwijs al minder seks hadden. De buik was enorm en we hadden emotioneel veel uit te zoeken. Toen de baby’s geboren waren, zat ik letterlijk elk moment van de dag met een kind op m’n arm. Een paar weken na de bevalling hadden we weer seks. Eigenlijk meteen toen ik stopte met vloeien. Ik vond dat het moest gebeuren, om de connectie tussen ons als koppel terug te krijgen.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Ik vond de eerste keer seks heel fijn, maar vooral omdat het voor het eerst weer als ‘wij’ voelde. Lichamelijk had ik nog wel veel ongemakken dus in dat opzicht was het niet de beste seks. Ik vond het fijn om weer intiem te kunnen zijn met mijn vriend. De overgang naar het ouderschap was voor ons beide vrij heftig.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“De seks is zeker anders sinds de bevalling. Het spontane is er helemaal af sinds de baby’s geboren zijn. Vroeger deden we het op de gekste plekken, gewoon als we een rondje liepen door het park. We doken dan zo stiekem de bosjes in om het te doen. Nu is dat vooral thuis en hopen we dat er niemand wakker wordt.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Ik denk dat we zo’n drie keer per week seks hebben. Voor de kinderen was dat echt wel een stuk meer. Toen hadden we soms meerdere keren op een dag seks. In dat opzicht zijn we er dus enorm op achteruit gegaan. Ongepland zwanger worden is niet goed voor je seksleven.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Hij klaagt dat we te weinig seks hebben’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme