Olivia (43): ‘Ik twijfel nog steeds of ik wel voor een kind wil gaan’

Persoonlijk Vera Guldemeester 26 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Niet iedereen krijgt de zo bekende klapperende eierstokken. Olivia is er nog steeds op aan het wachten. Ze twijfelt of ze wel voor een kind wil gaan. “Het voelt voor ons een beetje als nu of nooit. Het lijkt me verschrikkelijk als één van ons het opeens wél wil, maar het dan niet meer lukt”, vertelt ze aan Famme.

“Ik ben ontzettend blij met mijn leven. Ik heb een lieve vriend, leuk werk en ontzettend veel vrienden. Veel van mijn vrienden hebben inmiddels kinderen, waar ik stuk voor stuk dol op ben. Ze noemen mij tante Ollie en zijn altijd erg blij om mij te zien. Ik geniet van ze, maar toch maakt het me ook een beetje onzeker. Ik wacht namelijk nog steeds op mijn klapperende eierstokken. Soms vraag ik me af of dat nog wel gaat komen. Wie weet krijg ik ze nooit?

Vriend twijfelt ook

Ik heb het er al vaak met mijn vriend over gehad. Frank staat er net zo in als ik, ook hij twijfelt nog steeds of hij wel vader wil worden. Hij vindt het heerlijk om een vrij leven te hebben en te kunnen gaan en staan waar hij maar wil. Frank hoeft alleen maar met mij te overleggen en geen rekening te houden met kinderen. Ondanks dat ziet hij ook de voordelen en positieve punten van kinderen.

Niet makkelijk

Frank en ik hebben allebei dezelfde twijfels en daardoor wordt het er voor ons allebei niet makkelijker op. Als één van ons nu een overduidelijke kinderwens zou hebben, dan zou het voor de ander ook duidelijker worden of hij of zij het wel of niet zou willen. Bij ons is dat dus niet het geval. We hebben allebei dezelfde twijfels. Op dit moment ben ik bang dat we blijven twijfelen tot we (te) oud zijn. Ik ben nu 43 jaar en Frank is zelfs nog drie jaar ouder. Het voelt voor ons een beetje als nu of nooit. Het lijkt me verschrikkelijk als één van ons het opeens wél wil, maar dat het dan niet meer lukt. Ook willen we een kind niet opzadelen met te oude ouders, dat is ook zielig.

Afspraak bij gynaecoloog

Frank en ik hebben besloten dat ik binnenkort een afspraak ga maken bij de gynaecoloog. Dan kunnen we kijken hoe mijn eitjes ervoor staan. Wellicht is de kwaliteit zó slecht dat het moeilijk wordt om een kind te krijgen of misschien zegt de arts wel dat het niet meer kan. Dat is voor ons goed om te weten. We kunnen dan stoppen met twijfelen.

Tot wanneer doorgaan met twijfelen?

Als de gynaecoloog ons na het onderzoek vertelt dat alles er nog goed uitziet, dan weten we ook waar we aan toe zijn. Dan is het belangrijk dat we om de tafel gaan zitten en samen beslissen tot wanneer we het de tijd geven. Nu zijn we nog allebei goed in vorm, maar wie weet is dat over drie of vier jaar niet meer het geval? Dan moet je dat een baby ook niet aandoen. Ik vind het erg moeilijk en hoop dat in de komende maanden onze twijfel weggenomen wordt.”

Dilemma: ‘Zal ik met mijn peuters een vliegreis van 12 uur maken?’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme