Dilemma: ‘Zal ik met mijn peuters een vliegreis van 12 uur maken?’ 

Ouderschap Vera Guldemeester 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Lola (31) haar dilemma voor: “Zal ik met mijn peuters een vliegreis van 12 uur maken?”

“Mijn beste vriendin woont al bijna vier jaar in Singapore. Ik heb haar altijd al eens willen bezoeken, maar door corona en aansluitend mijn zwangerschap met zware bevalling, kwam het er maar niet van. Inmiddels is mijn tweeling, een jongen en een meisje, ruim twee jaar en zijn we in een wat rustiger vaarwater terecht gekomen. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot lieve, nieuwsgierige peuters die we gerust ergens mee naartoe kunnen nemen.

Op bezoek

Ik sprak mijn vriendin laatst over FaceTime en ze zei dat we nu echt eens langs moesten komen. Corona was weg en de kinderen zijn wat groter, dus wat kon ons nu tegenhouden? Natuurlijk lijkt het mij fantastisch om haar te bezoeken en haar nieuwe appartement, leven en werk te zien. Het enige wat mij tegenhoud is de lange vliegreis daarheen. Met twee peuters ruim twaalf uur in een vliegtuig, is dat niet iets te veel van het goede?

Gewoon gaan

Als ik het er met mijn man en mijn beste vriendin over heb, dan zeggen zij dat we gewoon moeten gaan. Ook zeggen ze dat kleine kinderen je niet moeten tegenhouden om iets van de wereld te zien en de mensen te bezoeken die belangrijk voor je zijn. Maar wat nu als de tweeling tijdens de vlucht enorm vervelend is of constant huilt, niet wil slapen en alleen maar door het gangpad wil rennen? Ik doe daar niemand een plezier mee, zeker niet op zo’n lange vlucht.

Enorme twijfel

Ik twijfel enorm wat we zullen doen, ondanks dat ik het liefst vandaag nog in het vliegtuig spring om mijn beste vriendin te bezoeken. Zal ik met met man en mijn peuters die vliegreis van ruim twaalf uur gaan maken? Of zal ik nog een paar jaar wachten, totdat ik zeker weet dat ze stil kunnen zitten en niet voor overlast gaan zorgen? Ik weet het niet.”

Dilemma: ‘Zullen we voor een kind gaan nu het financieel minder gaat?’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme