8x dingen die je beter niet kunt doen tijdens je zwangerschap

Algemeen Demi de Boer 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Tijdens je zwangerschap zijn er allerlei dingen die je beter niet kunt doen én dingen die je juist wel moet doen. Je kunt beter geen alcohol drinken, zachte kazen eten en je kunt de sushi beter ook even laten staan. Dat is inmiddels wel algemeen bekend, saai dus!

Naast alle strenge regels rondom je zwangerschap, wil je ook genieten van deze bijzondere periode. Terwijl je enorm geniet, kun je een paar praktische dingen beter vermijden.

Dit wil je niet doen tijdens je zwangerschap

Als je deze dingen niet doet, zal het zwangere leven net iets soepeler verlopen. Dus mommies to be, opgelet.

1. Springen

Hinkelen met de buurmeisjes kun je beter even overslaan, want de kans is groot dat je je plas niet in kunt houden.

2. Naar een babywinkel om even te kijken

Je zult je koopverslaving voor jouw baby niet in bedwang kunnen houden en de kans is groot dat jij niet met lege handen de winkel verlaat. Want die kleine sokjes, slaapzakken en knuffeltjes wil je allemaal hebben, maar voor je het weet kun je jouw eigen babywinkel openen.

3. Teennagels lakken

Misschien heb je geluk als je mega lenig bent, anders kun je dit de laatste maanden van je zwangerschap wel vergeten. Dan zal je heel lief naar je partner, vriendin of moeder moeten kijken.

 4. Optijd komen

De zwangerschapsdementie kikt in en jij zal op het laatste moment alles kwijt zijn, je moet nog drie keer naar het toilet en zodra je in de auto zit besef je dat je tas nog binnen staat. Don’t blame yourself, blame the pregnancy… 

5. Op je rug liggen

Je zal er de laatste weken van je zwangerschap waarschijnlijk uitzien als een omgekeerde schildpad, als je uit deze positie wilt komen. Je kunt dus beter een persoonlijke assistent inschakelen of lekker op je zij gaan liggen.

6. Maar één dessert nemen

Je eet deze maanden voor twee, dus vergeet die enkele porties en zet de hele taart maar vast op tafel. Jij mag het, je draagt tenslotte een baby bij je.

7. Een bh in dezelfde maat kopen

Dit geldt natuurlijk niet voor alle vrouwen, maar de meeste vrouwen blijven groeien en groeien. En als je denkt dat het niet groter kan, krijg je ook nog eens de melk. Bespaar je geld en verwen jezelf na de bevalling met een nieuwe bh.

8. Belangrijke afspraken maken als de bevalling om de hoek staat

De kans dat de bevalling begint als je op het punt staat je huis te verlaten, is aanwezig. Want baby’s besluiten vaak op een moment te komen dat het eigenlijk net niet uitkomt.

18x tips voor een gezonde zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme