6 x je beautyroutines voor- en nadat je kinderen kreeg

Beauty Redactie 17 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Weet je nog, toen je zeeën van tijd had om uitgebreid je haar te föhnen? Of dat je je nagels twee keer per week lakte? Sinds er kinderen in het spel zijn, verwaarloos je jezelf natuurlijk niet, maar je beautyroutines zijn er ietsje anders uit gaan zien.

Want, er is een tijdperk voor en een tijdperk na de kinderen. Zo ook op het gebied van beauty. Het kan zomaar voorkomen dat die 3 uur slaap vannacht je gezicht 3 jaar ouder doet lijken. Au… Tja, zo erg is het ook allemaal niet en je bent prachtig zoals je bent, maar toch merken we verschil in de onderstaande 6 beautygewenningen.

Beautyroutines

Zes beautyroutines die jij nu anders aanpakt:

1. Je huid

Voor: afhangende van hoe oud je bent en welke genen je bezit, ziet je huid er voor het hebben van kinderen niet verkeerd uit. Je gebruikt die ene crème al jaren en mocht je een nacht hebben doorgehaald, dan doe je toch gewoon een verzorgend masker op?

Na: de hormonen tijdens de zwangerschap laten je huid doen stralen. Als je pech hebt, gebeurt het tegenovergestelde. Is de kleine spruit geboren, dan kunnen het onregelmatig slapen, de stress en gebrek aan tijd zorgen voor een verandering van je huid. Die ene crème is niet genoeg, dus heb je je assortiment uitgebreid met een oogcrème, een serum en een foundation met anti-rimpelwerking.

2. Je haar

Voor: je kunt ongestoord minutenlang douchen, je haar wassen, een masker opbrengen, föhnen en zelfs nog stijlen of krullen! Dit alles voordat je naar je werk gaat. Oh boy, wat een gemis…

Na: ooit van droogshampoo gehoord? Dé oplossing in tijdsnood. Nog een tip: ga ‘s nachts met nat haar slapen. Zo heb je de volgende dag geen omkijken meer naar je kapsel én heb je de look van een Parisienne.

3. Lichaamsbeharing

Voor: gladde benen, oksels en bikiniljn. Geen wondjes van scheermessen en tijd zat om naar de wax-bar te gaan. Alles nog even insmeren met een verzorgende crème en je kunt er weer tegenaan.

Na: in alle haast haal je je open. Die wax-bar, daar kom je niet meer zo gauw (tenzij-ie op de route van school ligt) en je zit er over na te denken om de boel te laten laseren.

4. Avond- en slaaprituelen

Voor: ongestoord, uitslapen, lang, diep. We noemen maar een paar steekwoorden. We halen even snel ons make-up eraf en kruipen heerlijk tegen de man aan.

Na: doorbroken, nooit meer uitslapen, licht. Wat het gezicht betreft staan er 5 soorten gezichtsreinigers/toners/crèmes noem maar op, op de wastafel. Je hebt langzamerhand wel geaccepteerd dat je huid aan verandering onderhevig is, maar deze grap kost je wel een half uur van je nachtrust. Nou ja, alles voor een mooie huid natuurlijk!

5. Make-up

Voor: perfect gekrulde wimpers, een oogschaduw hier of daar en altijd een make-uptas bij de hand.

Na: een laagje mascara doet wonderen. Oh, en laten we vooral de concealer niet vergeten. Het redmiddel der redmiddelen onder moeders! Overigens is bijna geen make-up ook heel ‘Parisienne’. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een mooie rode lipstick bij de hand hebt. Vergeet alleen niet dat je ‘m op hebt als je je kind een kus geeft.

6. Nagels

Voor: een basiscoat, een lak, een topcoat en een verzorgende olie. Dit alles 2 keer per week.

Na: één laagje (je hebt geen tijd/geduld voor twee) of ga voor gellak. Dat laatste is een geweldige oplossing, want zo hoef je er een tijd lang niet naar om te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme