7 dingen die iedere ouder denkt als je kind ’s nachts weer eens naast je bed staat

Kinderen Gina Koninkx 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat je ook probeert, niets weerhoudt jouw kind ervan ‘s nachts op boevenpad te gaan. Dat resultaat erin dat er iedere nacht weer een kind naast je bed staat. Om moedeloos van te worden, hoewel: het heeft ook positieve kanten.

Ergens tussen 00:00 en 04:00 uur is het weer zover: een kiddo die jou besteelt van je nachtrust.

Je kind wéér naast je bed, midden in de nacht

Niemand heeft ooit gezegd dat je nachtrust erop vooruitgaat als je kinderen krijgt. Het tegendeel is waar, vergeet het door- en uitslapen maar. Het goede nieuws: alle ouders met jonge kids begrijpen je. Óók bij hen gaat dit door hun hoofd wanneer er weer een kleintje naast het bed staat ‘s nachts.

1. Oh nee hè, daar gaan we weer

Je hoort ze al van heinde en verre aankomen, het bedje kraakt, de deur van hun slaapkamer gaat open, de lamp op de gang wordt aangeknipt en binnen mum van tijd staan ze naast jouw bed. Argh… daar gaan we weer.

2. Kom je hier ooit vanaf?

Jij ligt dus mooi niet weer binnen vijf minuten te slapen, want je moet ze óf terugbrengen naar hun eigen bed óf er ligt een kind naast je te woelen. Tijd om de situatie weer eens van voor af aan te overpeinzen. Je vraagt je – zoals gebruikelijk – ook deze nacht weer af of ze ooit wél in hun eigen bed blijven liggen.

3. Oké, het is eigenlijk ook wel gezellig

Toegegeven, je ligt niet altijd alleen maar te balen. Je bent soms eigenlijk best wel blij dat jouw kindje zich zo veilig voelt bij jou (en je partner) en geniet van de momenten nu ze nog klein zijn dat ze nog met liefde en plezier naast je in bed willen liggen. Dat is wel anders als ze straks eenmaal puberen.

4. Het is wel een lekker warm kacheltje

And on a positive note: zo’n kindje in bed geeft ook wel veel warmte. Precies wat jij nodig hebt als je weer eens ligt te rillen van de kou.

5. Waar is mijn ruimte?

Maar goed, die warmte is ook zo weer verdwenen als je door je kind naar het randje van je bed wordt gedreven. Je ruimte wordt binnen de kortste keren ingepikt van jouw kind wat overdwars met voeten in je gezicht ligt te ronken. In ieder geval één iemand die geniet van een goede nachtrust.

6. Wat is die geur?

Die warmte laat zo’n luier toch wel flink broeien. Daar komt een akelig penetrant geurtje vanaf. Damn it!

7. De wekker gaat

Dat was ‘m weer voor vannacht. Tijd om op te staan, je kind aan te kleden, jezelf te douchen en naar je werk te gaan. Terug naar punt 2: kom je hier OOIT vanaf?!

Samen slapen met je kind? Dit zijn de voordelen voor jullie allemaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme