Lang leven de koning! De mooiste koninklijke babynamen van de wereld

Kinderen Valéry de Voijs 24 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze week staat helemaal in het teken van Koningsdag. De hoogste tijd om eens een kijkje te nemen naar de mooiste koninklijke babynamen van de wereld. En nee, we komen natuurlijk wel met iets originelere namen dan Willem en Maxima.

Geïnspireerd op koningshuizen over de hele wereld: de mooiste babynamen op een rij.

Koninklijke babynamen

Zoek jij nog een mooie babynaam voor je eigen kleine prins of prinses? We’ve got you.

Phillipe

Koning Phillipe vind je in het Belgische koningshuis waar Phillipe sinds 2013 op de troon zit. Wij vinden het in ieder geval een klassieke mooie naam.

Jigme

Deze babynaam is geïnspireerd door de koning van Bhutan. Zijn volledige naam (voor degenen die ‘t willen weten) is Jigme Khesar Namgyel Wangchuck; vernoemd naar z’n vader.

Henry

Als Henry geen koninklijke naam is, weten wij het ook niet meer. Acht koningen van Engeland, zeven koningen van Duitsland, en vier koningen van Frankrijk hadden deze naam.

Floris

Prins Floris (jawel: de Nederlandse broer van prins Maurits, prins Bernhard prins Pieter-Christiaan) kennen wij natuurlijk allemaal. Ook Florian, Flo of Floortje vinden we leuke varianten op deze naam.

Archie

Jawel, ook de kleine Archie mag niet ontbreken in deze lijst: zoon van Prince Harry en Meghan. De babynaam komt van de Duitse naam Archibald, maar wij vinden Archie veel vlotter.

James

We nemen je eventjes mee naar de zestiende eeuw, waar koning James zichzelf koning van Schotland mocht noemen. Ook anno 2022 vinden wij James nog altijd een leuke babynaam.

Christian

Christian, Kris, Krissy, Cristianne… eigenlijk zijn alle varianten op deze naam leuk. Deze namen zijn allemaal geïnspireerd op koning Christian van Denemarken.

Desiree

Een prachtige naam voor jouw kleine prinses. Stiekem vinden wij de volledige naam van prinses Victoria Ingrid Alice Desiree (uit Zweden) heel leuk.

Amina

Deze arabische naam is geïnspireerd op de Nigeriaanse koningin Amina van Zaria en betekent ‘het eerlijke, de loyale’ in de Arabische taal. Amina is niet alleen een unieke babynaam, ook het verhaal van deze koningin is heel bijzonder.  Zij kan zichzelf namelijk de eerste feminist van Nigeria noemen.

Zijn koninklijke namen toch niet helemaal je ding? Dan ga je deze babynamen beslist leuker vinden! 

Deze babynamen passen het beste bij het sterrenbeeld van je kind

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme