Sta je ertussen? Dit zijn de populairste babynamen van 2022

Nieuws Metro 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Babynamen: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De een houdt het ‘t liefst zo kort mogelijk, de ander heeft de voorkeur voor een zo origineel mogelijke klank. Wat je voorkeur ook is: veel mensen kiezen uiteindelijk toch voor dezelfde namen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal trends onder ouders. Wat denk jij dat de populairste babynamen van 2022 zijn?

Aan de hand van de voorspellingen van 24Baby.nl kunnen we de populairste babynamen van 2022 al met je delen.

Populairste babynamen van 2022

Oké, het jaar is pas net begonnen, maar toch zijn er nu al een aantal trends te bespeuren. We sommen ze voor je op, voor zowel jongens als meisjes. Alhoewel je je kind natuurlijk ook altijd een unisex naam kunt geven (denk Noah, Sam, Max).

Top 10 jongensnamen 2022

Sem
Liam
Noah
Finn
Lucas
James
Milan
Noud
Daan
Mees

Top 10 meisjesnamen 2022

Mila
Tess
Julia
Emma
Nora
Zoë
Liv
Sara
Yara
Sophie

Sommigen namen komen ieder jaar wel terug op het lijstje van meest populaire babynamen. Emma stond jaren op nummer één van meisjesnamen en ook Julia, Mila en Tess kom regelmatig voor in Nederland. Bij de jongens zien we dat babynamen als Noah, Sem, Liam en Lucas ook in 2022 weer populair zijn onder ouders.

Ook zijn er een aantal trends te zien in babyland. Zo laat 24Baby weten dat ‘stoere namen’ een geliefd thema is bij zowel jongens als meisjesnamen. Namen met één of twee lettergrepen zijn met name populair en ook degenen met een internationaal karakter. Denk aan Jake, Max of Mason. Bij meisjes zien we dat vaak namen met een afkorting worden gekozen, zoals Saar van Sara of Juul van Julia.

Italiaanse babynamen in 2022

Volgens 24Baby zijn ook Italiaanse babynamen dit jaar populair. Wat dacht je van Sofia of Aurora? Ook Matteo en Tommaso kun je meer om je heen horen. Scandinavische babynamen vallen ook onder de trends. Denk aan Liv of Elin, Sverre en Vigo.

Jongensnamen die beginnen met de letter ‘J’ groeien ook in populariteit, zoals James of Jurre. Bij meisjes zien we een trend in namen die eindigen met de letter ‘A’, zoals Eva en Yara. Ook beginnen en eindigen veel meisjesnamen met -i, -ij of -y, zoals Yuna, Ylva en Bibi. Tot slot kiezen steeds meer ouders voor babynamen met een betekenis.

Alle bijzondere en tikkie gekke babynamen uit de hitserie Euphoria

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme