Bedgeheimen na de bevalling: ‘Het is niet meer zo wild en frequent als vroeger’

Persoonlijk Lisa van den Akker 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Tess over seks na de bevalling.

Naam: Tess (29)
Aantal kinderen: 1
Partner: Mick (30)
Aantal jaren samen: 5
Bevalling: Natuurlijk

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Ik had een vaginale bevalling. Het was best heftig, maar ook een van de meest intense en emotionele momenten in mijn leven. Hoewel het een lange bevalling was van 20 uur, ging het persen vrij makkelijk. Ik ben ook niet uitgescheurd en had geen hechtingen.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“We hebben ongeveer zes weken gewacht na de bevalling. We wilden de tijd nemen om te herstellen en aan te passen aan het ouderschap. Zowel lichamelijk als emotioneel hadden we die tijd echt nodig, maar tegelijkertijd konden we ook niet wachten om weer intiem te zijn samen na zo’n intense ervaring. ”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Ja, absoluut. Onze prioriteiten zijn veranderd. Ik moest wennen aan mijn nieuwe rol als moeder en na de bevalling was er zeker wat gevoeligheid en vermoeidheid. Maar we hebben geleerd om beter met elkaar te communiceren over onze behoeften en verlangens, wat onze relatie een heel nieuwe dimensie heeft gegeven.”

Hoe kun je je seksleven weer een oppepper geven?

“Het vergt inzet van beide partners om het seksleven na de bevalling weer nieuw leven in te blazen. We hebben onszelf het gegund om quality time samen door te brengen, zelfs als dat betekent dat oma de baby een avondje meeneemt. En ik moet toegeven, we experimenteren met nieuwe avonturen, zoals tantra, wat een opwindende vonk heeft toegevoegd aan onze relatie.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Oké, eerlijk is eerlijk, het is misschien niet zo wild en frequent als vroeger. Met al die extra verantwoordelijkheden en vermoeidheid hebben we vaak gewoon minder zin. Maar we zorgen ervoor dat we die momenten voor elkaar hebben en het heeft onze liefde alleen maar versterkt. We doen het nu gemiddeld één keer per week, voor de zwangerschap was dat 2 à 3 keer per week. Toch ben ik heel tevreden.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ongepland zwanger worden is niet goed voor je seksleven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme