Bedgeheimen van Milou (30): ‘We hebben seks op de meest uiteenlopende plekken’

Relatie Laura Saija 4 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Milou over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Mijn bevalling vond ik achteraf traumatisch. Op het moment zelf wilde ik het zo graag doorzetten, dat ik niet door had wat voor effect het later op mij zou hebben. Ik had het namelijk helemaal in mijn hoofd, een badbevalling in onze woonkamer met een kaarsje en een rustgevend muziekje erbij. Ik had een doula die mij er wel doorheen zou helpen, dacht ik.

Op het moment van de bevalling zelf klampte ik mij zo erg vast aan deze perfecte bevalling, dat ik mezelf in een onmenselijke situatie bracht. Ik verging van de pijn en bleef steeds hangen in de persfase. Met al mijn kracht bleef ik persen, maar de baby kwam maar niet. Na een uur stond de verloskundige wilde de verloskundige een ambulance bellen, maar mijn doula en ik wilde nog even doorgaan. Uiteindelijk werd na anderhalf uur in de persen mijn zoon geboren, maar zelf was ik helemaal uitgeput. Ik kwam tot de conclusie dat ik de bevalling volledig geromantiseerd had in mijn hoofd. Er was niets sereen aan, het was een bloedbad.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Na de bevalling moest ik best lang bijkomen van wat er allemaal met mij lichaam gebeurd was en dat mijn baby op zo’n verschrikkelijke manier ter wereld was gekomen. Want dat vond ik de bevalling uiteindelijk, echt een verschrikkelijke gebeurtenis met veel pijn.

Mijn vriend mocht niet eens in de buurt van mijn vagina komen, want dat riep weer allerlei herinneringen op van het geweld wat zich daar beneden voltrokken had. Na vier maanden vroeg mijn vriend of ik niet met iemand wilde praten. Ik heb toen mijn doula en verloskundige gevraagd om een nagesprek. Nadat ik met hen gesprekken gevoerd had, kon ik op een andere manier terugkijken op de bevalling. Het was toch een natuurlijk proces geweest, waar ik mij niet goed op had voorbereid. Daarna begon ik me pas na zes maanden langzaam open te stellen voor seksueel contact.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Van de eerste keren seks kon ik zeker niet genieten. Het voelde als een soort tweede ontmaagding. Ik moest er weer helemaal aan wennen en werd bijna niet opgewonden. Ik vond het vooral heel eng.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Inmiddels kan ik weer normaal seks hebben met mijn vriend. Dat heeft wel een aantal maanden geduurd en het vertrouwen moest echt terugkomen.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Daar is totaal geen vinger op te leggen. We moeten het hebben van momenten dat ons kind niet wakker wordt. Hij is nu bijna 1 jaar en wordt regelmatig ‘s avonds en ‘s nachts wakker. Ook slaapt hij bij ons in bed. We hebben daarom op de meest uiteenlopende plekken seks. Zoals onder de douche, tussendoor in de keuken of laatst tijdens het middagdutje op de tuinbank. Dat kan alleen als onze zoon net ligt te slapen, want hij kan elk moment weer wakker worden.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Hij klaagt dat we te weinig seks hebben’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme