Bedgeheimen van Rosanne (22): ‘Na de bevalling hadden we glijmiddel nodig’

Relatie Laura Saija 27 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Rosanne over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De bevalling viel me heel erg mee. Ik had van tevoren heel veel filmpjes gekeken van bevallingen om me voor te bereiden. Ook heb ik heel veel verhalen van mijn moeder, tantes en oma aangehoord over bevallen. Geen van mijn vriendinnen had nog een bevalling meegemaakt dus daar kon ik geen advies aan vragen. Ik voelde me goed voorbereid en ook mijn vriend Vince was heel relaxed. Ik wilde graag thuis bevallen in mijn eigen omgeving en dat ging allemaal goed. Het ging heel snel, een soort stortbevalling. Zo snel dat ik daarna vroeg: ‘Was dat het al?'”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Op het moment dat ik stopte met vloeien hadden we ook meteen weer seks. Mijn herstel ging gelukkig goed en ik had geen pijntjes. Ik wilde zo snel mogelijk weer intiem worden met Vince, zodat het geen ‘ding’ zou worden. Daarom hoefden we er ook niet echt over na te denken dat het de eerste keer was na de bevalling. We deden gewoon of het normaal was zoals vroeger.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Toen we eenmaal weer seks begonnen te hebben merkte ik wel dat het anders was. Mijn borsten lekten door de borstvoeding, dit was best ongemakkelijk. Vince vond het totaal niet erg, want hij zag mij al weken borstvoeding geven en vond dat inmiddels normaal. Ook hadden we de eerste keer opeens glijmiddel nodig. Dit gebruikten we daarvoor nooit. Blijkbaar wordt je vagina minder vochtig als je borstvoeding geeft. Dat was dus wel iets om rekening mee te houden.”

Hoe kun je je seksleven weer een oppepper geven?

“Stoppen met borstvoeding, haha. Nee, ik zou niet stoppen met borstvoeding door de ongemakken tijdens de seks, maar ik denk wel dat het ons seksleven een oppepper zou geven. Ik heb dat toch meer mijn eigen lichaam terug.”

Seks na de bevalling, het blijft een beetje een taboe om te bespreken. En als de verloskundige tijdens haar laatste bezoekje zegt: “Doe je het wel veilig?” Denk je wellicht, waar hééft ze het over? Want ja, seks is misschien niet top of mind deze dagen. En de dagen erna trouwens ook niet. Wat kun je verwachten van de seks verwachten na de bevalling? Wij vertellen het je.

Bedgeheimen van Erin (33): ‘Toen ik ovulatietesten begon te doen, bereikte ons seksleven een dieptepunt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme