Ei met nutella en aardbeien met chips: deze influencer probeert de gekste zwangerschapscravings

Zwanger Lisa van den Akker 27 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Augurken met chocoladesaus, ijskoude pizza met slagroom, en groene appels gedoopt in mosterd. Yep, we hebben het over zwangerschapscravings! Het is dat vreemde en soms hilarische fenomeen waarbij aanstaande moeders onweerstaanbare verlangens hebben naar eten dat vaak nergens op slaat.

Zwangerschapscravings zijn de intense verlangens naar specifiek voedsel die tijdens de zwangerschap opduiken. En we hebben het niet over gewoon een beetje trek, nee, dit is next level. Niet elke aanstaande moeder heeft er last van, maar heel wat vrouwen krijgen op een bepaald moment tijdens hun zwangerschap te maken met deze vreemde cravings.

Zwangerschapscravings in het eerste en tweede trimester

De cravingperiode kan elk moment tijdens de zwangerschap beginnen, maar vaak zijn het het eerste en tweede trimester waarin die verlangens flink opspelen. Sommige vrouwen ervaren milde cravings, terwijl anderen echt worden getrakteerd op de behoefte aan bizarre smaakcombinaties die je anders alleen in je wildste dromen zou bedenken. Wat er precies voor zorgt dat die cravings ontstaan, weten we niet helemaal zeker, maar experts denken dat hormonen, psychologische factoren en misschien zelfs een evolutionaire reden erachter zouden kunnen zitten.

Zwangerschapscravings proberen

Popcorn met augurken, chocolademelk met pindakaas, en ga zo maar door. De combinaties zijn soms te gek voor woorden, maar dat maakt het natuurlijk wel een stuk grappiger. En je bent echt niet de enige, want als je op social media rondkijkt, zul je zien dat andere aanstaande moeders net zo gek zijn geweest.

Zo probeerde influencer Mia Challiner een aantal hele vreemde zwangerschapscravings en gaf ze deze een cijfer van 0 tot 10. Zo probeert ze pannenkoeken met ketchup en mayonaise, een gekookt ei met Nutella en aardbeien met Doritos. De meeste combinaties vindt ze vies, maar er zitten ook een paar lekkere ontdekkingen tussen. Zoals olijven met chocolade of chocopasta met Doritos.

We zijn ook benieuwd naar jouw vreemdste zwangerschapscravings. Stuur het in een reactie naar [email protected] en misschien lees je hem binnenkort op Famme!

Trying Women's Weird Pregnancy Cravings 🤰😲

I would actually try some of these 😂😲

Posted by FOODbible on Friday, July 7, 2023

Zwangerschapscravings: ‘ik had een serieuze Big Mac verslaving’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme