Maureen: ‘Op mijn 47ste besloten we om voor een kind te gaan’

Persoonlijk Vera Guldemeester 1 sep 2023
Leestijd: 5 minuten

De één begint vroeg aan kinderen en de ander laat. Maureen is naar eigen zeggen een laatbloeier. Tot ze 45 jaar oud was had ze geen last van rammelende eierstokken en had ze ook nooit gedacht dat dat nog zou gebeuren. “Pas toen ik mijn vriend tegenkwam wilde ik een gezin stichten”, vertelt ze aan Famme.

“We hadden onze wens om voor een kind te gaan uitgesproken naar familieleden en vrienden. Helaas kregen we veel negatieve reacties. Ze begrepen niet dat ik op mijn leeftijd nog aan een kind wilde beginnen.

Vrij leven

Van jongs af aan was ik een vrije vogel. Ik vond het heerlijk om te feesten en te reizen. Ik was altijd bezig met kleding en het was dan ook voor mijn omgeving geen verrassing, dat ik aan de slag ging als freelance styliste. Het was fijn om mijn eigen bedrijf te hebben. Op deze manier kon ik zelf de opdrachten uitzoeken en inplannen. Het gaf mij een heerlijk gevoel van vrijheid.

Geen kinderen

Tot ik 43 jaar oud was had ik veel verschillende partners. Ik had verschillende korte, maar ook langere relaties. Ook was ik een fan van one night stands. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb van mijn liefdesleven. Toen mijn vriendinnen kinderen kregen was ik nog lekker drankjes aan het drinken en aan het feesten. Ik wist zeker dat ik nooit kinderen wilde. Zoveel verantwoordelijkheid was niks voor mij.

Liefde op het eerste gezicht

Op de bruiloft van een vriendin werd ik voorgesteld aan Michiel, een knappe zakenman die tien jaar jonger was dan ik. Ik had hem even daarvoor al gespot en vond hem direct een mooie man. We hebben bijna de hele avond met elkaar gepraat en ik wist zeker dat ik hem nog een keer wilde zien. Gelukkig was dat wederzijds. Hij gaf me aan het einde van de avond zijn telefoonnummer. De volgende middag besloot ik hem te appen en hem te bedanken voor de leuke avond. Drie uur later zat hij bij mij op de bank en hij is niet meer weggegaan.

Nog nooit zo goed gevoeld

Het voelde vanaf de eerste dag zo vertrouwd met Michiel. Zo’n goed gevoel had ik nog nooit bij een man gehad. Ondanks het leeftijdsverschil dachten we over veel dingen hetzelfde. We spraken geregeld af en ik was dan ook erg blij toen hij mij na een korte periode vroeg om zijn vriendin te worden.

Rammelende eierstokken

Toen we twee jaar samen waren, ik was inmiddels 45 jaar, begon ik opeens baby’s leuk te vinden en dacht zelfs aan kindernamen. Ik wist niet wat me overkwam. Waren dit nu de rammelende eierstokken waar vrouwen over spraken? Ik besloot er niets mee te doen. Ik was al zó oud en probeerde het gevoel te negeren. Toen ik merkte dat het gevoel na een tijdje nog niet weg was, besloot ik het er toch met Michiel over te hebben. Hij had in het begin van onze relatie aangegeven dat het hem leuk leek om ooit vader te worden, maar zei ook dat wanneer het niet zou gebeuren het geen ramp was. Hij moest lachen toen ik over een kind begon en vond het eigenlijk wel een heel leuk idee.

Bezoek aan de gynaecoloog

Omdat ik op dat moment al 46 jaar was leek het mij goed om een bezoek te brengen aan de gynaecoloog. Misschien was ik al bijna in de overgang of zou de gynaecoloog om een of andere reden een zwangerschap afraden. Wanneer dat het geval zou zijn dan zou ik direct stoppen met fantaseren over een kind van ons samen. De gynaecoloog liet na diverse afspraken en testen weten, dat door mijn leeftijd de kans op een kind kleiner zou zijn, maar dat hij verder niets raars zag dat een zwangerschap in de weg zou staan.

Voor een kind gaan

Toen we een go kregen van de gynaecoloog was ik bijna 47 jaar. Precies op mijn verjaardag besloten we ervoor te gaan. Mede door mijn leeftijd was ik ontzettend bang dat ik niet zwanger zou worden of dat het kindje niet gezond zou zijn. We hadden inmiddels onze kinderwens kenbaar gemaakt aan familieleden en vrienden. Helaas kregen we veel negatieve reacties. Ze begrepen niet dat ik op mijn leeftijd nog aan een kind wilde beginnen. Ook zou een oude moeder niet leuk zijn voor het kind. Ondanks de negatieve reacties wilden we ervoor gaan.

Zwangerschap

Na vier maanden was ik zwanger. Ik voelde me raar, mijn A cup veranderde in korte tijd in een grote B cup. Ik hoefde eigenlijk niet eens te testen, ik wist zeker dat ik zwanger was. Toch deden Michiel en ik een test, de uitslag was ‘2-3 weken zwanger’. We waren door het dolle heen. We besloten het onze omgeving pas na de twintig weken echo te vertellen. Dan wisten we zeker dat de zwangerschap goed verliep. Ook wilden we in onze eigen bubbel blijven, zonder negatieve reacties en meningen van anderen.

Kleine Teun

Inmiddels is Teun twee. Het is een vrolijk en eigenwijs mannetje. We zijn ontzettend blij dat hij ons ouders heeft gemaakt. Nog een zwangerschap zie ik niet zitten. Ik merkte dat het de zwangerschap en bevalling op mijn leeftijd zwaar was en ook het herstel heeft lang geduurd. Tel de gebroken nachten in het eerste jaar daarbij op, dan snap je dat ik een wandelende zombie was. Gelukkig heeft Michiel me geholpen waar hij kon. Onze relatie is er alleen maar sterker door geworden.”

Anoniem: ‘Moet ik mijn relatie van 10 jaar beëindigen omdat hij geen kinderen wil?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme