5x dit zijn de beste en fijnste wipstoeltjes voor je baby

Baby Lisa van den Akker 13 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Als ouder wil je niets liever dan het beste voor je mini. Een wipstoeltje is dan ook een must-have voor elke ouder met een pasgeboren baby. Het biedt comfort, veiligheid en vermaak voor je kind, terwijl jij even je handen vrij hebt. Er zijn talloze opties in de winkel, maar welke is nou het beste? In dit artikel bespreken we de vijf beste wipstoeltjes voor baby’s die te koop zijn in Nederland.

Een goed wipstoeltje biedt niet alleen comfort en vermaak voor je baby, maar ook ondersteuning voor de ontwikkeling van de rug- en nekspieren. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een wipstoeltje van goede kwaliteit.

De beste wipstoeltjes voor jouw baby

Hieronder lees je alles over de beste wipstoeltjes die momenteel te koop zijn in Nederland.

Ergobaby 3-in-1 Evolve bouncer

Het Ergobaby Evolve wipstoeltje is een heel comfortabel en veelzijdige wipstoeltje. Hij heeft drie verschillende standen, waaronder een volledig platte positie voor pasgeboren baby’s en een rechtopstaande positie voor oudere baby’s die willen zitten en spelen. Het wipstoeltje heeft een stevig frame en is gemaakt van fijne materialen die zacht aanvoelen voor de huid van je baby. Het stoeltje maakt een ontspannende, natuurlijke schommelbeweging en daar zijn geen stekkers of batterijen voor nodig. Zo kun je hem altijd en overal gebruiken.

Het wipstoeltje biedt ergonomische ondersteuning en verkleint, door het speciale verkleinkussen voor pasgeborenen, de kans op een afgeplat hoofdje bij jouw baby. Het Ergobaby Evolve wipstoeltje is geschikt voor baby’s en dreumessen tot 13,2 kilogram en is gemakkelijk te verstellen en op te vouwen. Het is een fijne stoel die jarenlang meegaat.

Ergo baby evolve wipstoel de fijnste wipstoeltjes
Bron: Ergo baby

Nuna Leaf

De Nuna Leaf is een stijlvol en ergonomisch wipstoeltje dat speciaal ontworpen is om de natuurlijke beweging van een blad na te bootsen. Het stoeltje beweegt zachtjes heen en weer, met een wiegende beweging die erg rustgevend is. Het stoeltje heeft een afneembare en wasbare hoes en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Nuna Leaf is geschikt voor kinderen tot maar liefst 60 kilogram en is daarmee ook ideaal voor oudere kinderen die willen relaxen of lezen. Daarnaast kun je verschillende accessories kopen bij de stoel, zoals een speelgoedbeugel of zonnekap.

Bron: Nuna

BabyBjorn Balance

Het BabyBjorn Balance wipstoeltje is een klassieker op de markt en is een favoriet van veel ouders. Het stoeltje heeft een ergonomisch ontwerp dat de nek- en rugspieren van je baby ondersteunt. Het volgt de natuurlijke bewegingen van je baby en hierdoor wordt de motorische ontwikkeling van je kind gestimuleerd. Het stoeltje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor je het kunt afstemmen op jouw interieur. Ook dit stoeltje kun je langer gebruiken, vanaf de geboorte tot de leeftijd van 2 jaar.

Bron: BabyBjorn

Charlie Crane Levo Rocker

Charlie Crane Levo Rocker is een prachtig, opvallend wipstoeltje met een modern design. Hou jij van een scandinavisch interieur? Dan vind je deze vast mooi. Het stoeltje heeft namelijk een stevige, gebogen beukenhouten basis. Verder heeft hij een zachte zitting en rugleuning, waardoor je baby er lekker in kan liggen. Het stoeltje is echt bedoeld voor baby’s en kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot ongeveer 7 maanden, afhankelijk van het gewicht van de baby. Het Charlie Crane Levo Rocker wipstoeltje is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je de perfecte match kunt vinden voor jouw stijl.

Bron: Bol.com

Stokke Steps

Een ander wipstoeltje dat erg populair is in Nederland, is de Stokke Steps. Dit wipstoeltje is ontworpen om mee te groeien met je kind en kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot ongeveer 2 jaar oud. Het heeft een verstelbare rugleuning en een zacht kussen dat ondersteuning biedt aan de nek en het hoofd van je baby. Ook handig: hij kan worden gebruikt op de Stokke Steps kinderstoel, waardoor het een multifunctioneel wipstoeltje is dat je op verschillende manieren kunt gebruiken.

Bron: Stokke

De favoriete babyitems van Lisa: ‘Ook ik heb me regelmatig laten verleiden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme