Had ik maar nooit: ‘Mijn ex verlaten om op zoek te gaan naar een man die wél kinderen wilde’

Persoonlijk Vera Guldemeester 13 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Talitha (41). Talitha heeft spijt dat ze haar ex heeft verlaten om op zoek te gaan naar een man die wél kinderen wilde.

Eerste date

“Ik leerde mijn ex David veertien jaar geleden in de sportschool kennen. Zijn gebruinde huid, donkere krullen en grote glimlach vielen mij direct op. Steeds vaker kwamen we elkaar tegen en steeds vaker maakten we een praatje. Toen ik hem een keer bij de uitgang van de sportschool tegenkwam, vroeg hij of ik zin had om dat weekend iets met hem te gaan drinken. Ik vond hem aardig en leuk, dus ik zei direct ja. We wisselden nummers uit en planden onze eerste date.

Relatie

Na veel dates en een paar maanden wat gescharreld te hebben, wisten we zeker dat we bij elkaar wilden zijn. Tijdens een romantisch diner vroeg hij of ik zijn vriendin wilde worden. Ik kon op dat moment niet gelukkiger zijn dan met een man zoals David. Al snel werden we in elkaars familie opgenomen en na een aantal maanden kwam hij zelfs al bij mij wonen.

Feesten

Tien jaar lang was het reizen, feesten, uiteten gaan en andere leuke dingen doen. We werkten hard, maar vierden daarnaast ook echt het leven. Veel vriendinnen waren jaloers op onze relatie. En dat snapte ik. We waren niet alleen elkaars geliefden, ook waren we elkaars beste vrienden. We hoefden elkaar maar aan te kijken of we lagen al in een deuk. Niets kon onze relatie kapot maken, tot ik van de één op andere dag een kinderwens kreeg.

Rammelende eierstokken

Ik ging op kraamvisite bij mijn beste vriendin die net moeder was geworden. Het moment dat ik de baby voor het eerst vasthield, zal ik nooit vergeten. Ik wist niet wat mij overkwam. David en ik wilden nooit kinderen, want wij waren erg gehecht aan onze vrijheid. Maar bij het zien van de baby van mijn beste vriendin, veranderde er iets. Steeds vaker fantaseerde ik over het krijgen van een kind. Toen ik het er met David erover had, moest hij heel hard lachen. Wij een kind? Hij dacht dat ik een grapje maakte. Pas na een paar minuten had hij door dat ik het echt meende.

Geen kinderwens

Na wekenlang samen over dit onderwerp gesproken te hebben, wist ik zeker dat David geen kinderen wilde. Nu niet en nooit niet. Ik kon inmiddels mijn kinderwens niet meer uit mijn hoofd zetten en besloot David te verlaten, zodat ik op zoek kon gaan naar een man die wel kinderen wilde. Ik wist dat het op mijn leeftijd, ik was toen 37 jaar, niet makkelijk zou worden, maar ik wilde achteraf geen spijt krijgen.

Zoektocht naar een man

Ik gaf mijn liefdesverdriet even de tijd, voordat ik op zoek ging naar een man die minstens even leuk was als David en die ook nog een kind wilde. Het eerste jaar van mijn zoektocht was ik erg positief en wist ik zeker dat dé prins zou komen. Na dat jaar veranderde dat. Ik had inmiddels elke datingapp en alle kroegen en discotheken in de stad van binnen gezien. Ook had ik heel wat dates gehad, maar niemand was leuk genoeg. Ik kon mezelf soms wel voor mijn kop slaan dat ik mijn leuke ex had verlaten.

Spijt

Inmiddels ben ik 41 jaar en al vier jaar single. Ik heb nog steeds geen relatie en ook geen kind. Het duurde even voordat ik het toe wilde geven, maar ik heb enorm veel spijt dat ik mijn ex heb verlaten om mijn kinderwens. Met David had ik echt de hoofdprijs te pakken. En wat heb ik nu? Helemaal niets. Geen David en geen kind. Teruggaan naar hem heeft geen zin meer, hij heeft inmiddels een nieuwe vriendin waar hij erg gelukkig mee is. Het enige wat ik kan doen is mij over mijn verdriet heenzetten en doorgaan met mijn zoektocht. Al moet ik naar het buitenland: die leuke relatie en die baby gaan er komen!”

Er is een wetenschappelijke reden waarom kinderen zo gek zijn op Elmo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme