Sportschool? Nee joh: 8 x work-outs voor als je het huis niet wil verlaten

Body Eva Dusch 14 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Jezelf van de bank sleuren voor een hardlooprondje of slopende crossfitsessie in de sportschool. Dan klinkt een trainingsschema voor thuis toch stukken aantrekkelijker, niet? Vinden wij ook. Dit zijn de leukste work-outs voor thuis. Geen dank.

Voor deze work-outs hoef jij het huis niet te verlaten:

Work-outs

Hoe hard hebben we gelachen om Nederland in Beweging met Olga Commandeur. Want hoe suf! Of de lesjes met Jane Fonda en Billy Blanks. Wat een giller. Maar het tij is gekeerd. Geef ons een behendige app, YouTube-kanaal of eigenlijk gewoon het hele wereldwijde web en we zijn best te porren voor een intense lichamelijke work-out (óf bekijk even deze video). Één druk op de knop en je hebt een persoonlijke trainer tot je beschikking en alles is bedoelt om in je drukke schema te passen.

Yoga

Zit je te twijfelen of yoga überhaupt wel iets voor jou is? Dan is The House of Yoga een fijne om mee te beginnen. Je vindt er verschillende yogastijlen voor zowel beginners als gevorderden en ook visueel is het erg aantrekkelijk. Een andere goede yoga community is die van de Nederlandse Esther Ekhart. Voor €12,50 per maand kun je alle lessen online volgen op verschillende niveaus.

Zoveel dagen per week moet je sporten voor een optimaal resultaat

Kayla Itsines

Misschien wel de grootste aanstichtster van de hele hype rondom de home work-out. Door social media en YouTube is menig vrouw aangestoken met het sportvirus van deze Australische gezondsheidscoach en fitness-instructrice. Haar korte (maar zeer intensieve) work-outs en Bikini Body Guides beloven je een gouden wasbordje en mooiere billen dan Jennifer Lopez. Met dat in ons achterhoofd willen we best een poging wagen.
via YouTube

Blogilates

Sleep pilates in je internetbalk en je krijgt er tegenwoordig gewoon een heel nieuw woord voor terug: blogilates. Het komt uit de koker van de uberfanatieke Casey Ho. Haar motto ‘Train like a beast. Look like a beauty’ klinkt ons een tikkeltje beangstigend in de oren, maar je kunt zelf bepalen welke workouts je doet en voor hoelang. Fijn! Ook trakteert ze je op leuke challenges en voedingsschema’s.

7-minute workout

Voor velen inmiddels een bekende! Je gaat er he-le-maal kapot van (wat de bedoeling is) en het duurt minstens een half uur voordat je die rode konen weer kwijt bent, maar volgens The New York Times is dit volgens de wetenschap alles wat we nodig hebben om gezond te blijven. De 12 oefeningen doe je op vol vermogen, gedurende 7 minuten, wat gelijk staat aan 1 uur matig bewegen. Denk aan planken, sit-ups, lunges en squats.
€2,99, voor iOS en Android

Trainen met Sjoerd

Het begon als een grap op Facebook, de Body Beach Challenge van personal trainer Sjoerd Joosten uit Nijmegen. Totdat hij binnen drie dagen tienduizenden volgers had op Facebook. Inmiddels is hij vele filmpjes en work-outs verder die we allemaal in onze woonkamer kunnen uitvoeren of ‘s zomers in de tuin. Lekker low-key en alles behalve gelikt, wat ook wel eens prettig is.

6 geheime work-outs tijdens kantooruren

Virtuagym

Dit is gewoon de klassieke sportschool in app-vorm. De verschillende workouts doe je onder begeleiding van een 3D-geanimeerde personal trainer, die je precies laat zien hoe je iedere oefening moet doen. Naast een goede training krijg je ook voedingsadvies.

Popsugar fitness

Hun trainingen duren tussen de 20 en 40 minuten en worden regelmatig ingezet voor topmodellen. Of je leert dansen zoals Beyoncé. Wij zien onszelf nog niet die kant op gaan (laten we realistisch blijven hè), maar die muffin top zijn we liever kwijt dan rijk. Je moet een beetje door de belachelijk witte tanden en het Amerikaanse enthousiasme heen prikken, maar de work-outs op zich zijn prima te volgen.

Barre3

Overgevlogen uit New York en inmiddels razendpopulair zowel on-als offline. Mocht je er nog niet over gehoord hebben: het is een kruising tussen ballet, pilates, yoga en cardiotraining. Het gaat even flink branden in je bovenbenen, billen en andere spiergroepen, maar dat strakke lichaam is onderweg hoor. Je hebt hoogstwaarschijnlijk geen bar in huis, maar je kunt je ook gewoon vasthouden aan een stoel of tafel.

Zoveel dagen per week moet je sporten voor een optimaal resultaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen