Marit: ‘Mijn familie heeft nog steeds commentaar op ons grote leeftijdsverschil’

Persoonlijk Vera Guldemeester 16 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Bij echte liefde speelt leeftijd geen rol. Marit heeft een relatie met een man die 23 jaar ouder is. Het koppel heeft daar zelf geen probleem mee, maar haar familie heeft na jaren nog steeds commentaar op het grote leeftijdsverschil. “Iedere keer weer krijg ik er commentaar op. Wanneer zien ze nu eens in dat wij het samen heel fijn hebben?”, vertelt ze aan Famme.

“Toen ik twintig was en naast mijn studie in de bediening werkte zat Harm met twee vrienden aan de bar. Ik keek naar hem en hij keek naar mij. Ik werd direct verlegen. Twee weken later zag ik Harm weer op mijn werk, dit keer zat hij in zijn eentje op het terras. Hij vroeg of ik na mijn werk wat met hem wilde drinken. Ik had die avond niets te doen en schoof toen ik klaar was bij hem aan. Ik vond hem direct interessant.

Smoorverliefd

Harm en ik gingen al snel daten. Ik voelde me erg fijn bij hem, maar ik vond het ook een beetje gek. Hij was namelijk maar vier jaar jonger dan mijn vader. Toch kon ik na een paar dates niet meer ontkennen dat ik heel erg verliefd op hem was. Ook Harm vond mij meer dan leuk. Het enige wat ons dwars zat, was ons grote leeftijdsverschil. Wat zouden anderen daar van zeggen? We besloten ons er niets van aan te trekken en voor elkaar te gaan.

Negatieve reacties

Inmiddels hebben we ruim tien jaar een relatie en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. We doen alles samen en we zijn er in goede en slechte tijden voor elkaar. Ik ben nu dertig en Harm is 53 jaar. De afgelopen jaren hebben we naast mooie, ook veel negatieve reacties op onze relatie gehad. Mensen konden maar niet begrijpen dat wij een relatie met elkaar hadden. Een relatie tussen twee mensen met 23 jaar leeftijdsverschil kon toch geen toekomst hebben?

Familie doet moeilijk

Mijn vader, die maar een paar jaar ouder is dan Harm, lijkt het er nog steeds moeilijk mee te hebben. Hij zegt dat hij heus wel ziet dat Harm goed voor mij is, maar dat hij niet snapt wat ik met zo’n ‘oude man’ moet. Als ik met mijn vader op straat loop dan wijst hij telkens mannen van mijn eigen leeftijd aan en vraagt dan of ik niet liever een relatie met een jonge man zou willen. Mijn moeder en oma hebben ook nog steeds commentaar en vragen zich af hoe Harm het gaat doen als vader.

Kinderwens

We hebben een grote kinderwens. Aan het begin van de relatie had ik aangegeven dat ik niet voor mijn dertigste moeder wilde worden. Ik wilde namelijk eerst carrière maken. Met mijn werk zit het nu wel goed en wij willen nu kijken of onze kinderwens uit kan gaan komen. Hopelijk ziet mijn familie dan eindelijk in dat onze relatie geen bevlieging is maar dat we voor elkaar bestemd zijn.”

Zeven voordelen van een klein leeftijdsverschil tussen je kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme