Sinterklaas inspiratie: ken jij de vier-cadeautjesregel al? Zo pas je ‘m toe

Kinderen Lisa van den Akker 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij klaar met de hoeveelheid cadeau’s die de kids in december krijgen? Sinterklaas komt langs, er worden lootjes getrokken op school én als kers op de taart liggen er ook nog cadeautjes onder de kerstboom te wachten. Gelukkig is de vier-cadeautjesregel overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Dankzij de vier-cadeautjesregel kun je de hoeveelheid cadeautjes in de hand houden. In het Engels luidt de regel als volgt: one thing they want, one thing they need, one thing they wear en one thing they read.

Wat is de vier-cadeautjesregel?

In Nederland vertalen we de vier cadeautjesregel als volgt: iets dat ze willen, iets dat ze nodig hebben, iets dat ze dragen en iets dat ze lezen. Binnen die categorieën kun je natuurlijk nog veel kanten op. Bovendien kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Ben jij van plan om deze regel toe te passen? Vergeet dan ook niet om opa, oma, tante en oom in te lichten. Anders staat de zolder straks alsnog vol met gekregen speelgoed. Eventueel kun je voorstellen om samen een wat duurder cadeau te geven.

Wat kun je geven?

Lijkt de vier-cadeautjesregel jou wel wat, maar heb je geen inspiratie? Wij helpen je graag op weg.

Iets dat ze willen

Het eerste cadeau is waarschijnlijk niet zo heel moeilijk. Kinderen weten namelijk erg goed wat ze cadeau willen krijgen. Misschien is het een mooie pop, een nieuwe lego set of een stoere game. Er is vast iets waar ze al maanden om vragen.

Iets dat ze nodig hebben

Er is altijd wel iets dat jouw kind goed kan gebruiken. Een nieuwe schooltas bijvoorbeeld of een set kleurpotloden. Je kunt natuurlijk ook groter uitpakken en gaan voor een nieuwe fiets.

Iets dat ze dragen

Een nieuwe pyjama, badjas of warme winterjas. Maar denk ook aan nieuwe sportkleding of warme pantoffels. Worden ze écht blij van.

Iets dat ze lezen

Dat kan natuurlijk bijna niets anders zijn dan een boek. Afhankelijk van de leeftijd kun je kiezen voor een mooi prentenboek, voorleesboek of een boek dat ze zelf kunnen lezen. Keuze genoeg en ook nog eens hartstikke educatief.

Deze dingen herken je zeker weten in de week van Sinterklaas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme