Deze dingen herken je zeker weten in de week van Sinterklaas

Kinderen Redactie 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Het heerlijk avondje is gekomen! Dit jaar valt 5 december op een donderdag dus misschien verkeer jij momenteel middenin de Sint-stress. Moet je bijvoorbeeld nog een rijm of surprise maken voor Sinterklaas? Deze dingen herken je vast deze week.

Je moet nog rijmen

Als je nog een rijm moet schrijven maar je geen ster in dichten bent, kan je hier erg tegen aan hikken. Je peinst dagen over een invalshoek, maakt een kladje op papier, zoekt via Google naar een rijmwoordenboek. En net als je vier alinea’s rond hebt en kunt afsluiten met een groet van Sint, realiseer jij je dat je geen printer hebt. Dan maar een geschreven rijm in het schuinschrift van Sinterklaas?

Je moet nog een surprise maken voor Sinterklaas

Heb je het lootje getrokken van de nieuwe vriend van je zus die je eigenlijk niet zo goed kent? Of moet je een surprise maken voor je schoonvader terwijl dit de eerste Sinterklaas is bij je schoonfamilie? Als je tevens over twee linkerhanden beschikt, kan die surprise als een molensteen om je nek hangen. Geen nood, met deze zeven tips kun jij eenvoudig een surprise maken en kom je beslagen ten ijs als Sinterklaas.

Je kan geen pepernoot meer zien

Aangezien de pepernoten elk jaar vroeger in de winkels liggen, heb je al kilo’s kruidnoten gegeten. Misschien ben je zelfs allang uit de ‘pepernotenfase’ en heb je al een oliebol gescoord? Dikke kans dat je ouders op Pakjesavond alsnog schalen vol pepernoten en muizen van fondant op tafel zetten. Misschien een mooi moment om nog even te genieten van al dat lekkers, voor je aan de oliebollen kan!

De opbergplaats van Sinterklaas is ontdekt

Natuurlijk ben je al weken geleden begonnen met cadeautjes kopen. Vooral als je kinderen hebt, ontkwam je niet aan de verlanglijstjes van je kleintjes. Maar waar laat je al die cadeautjes? Grote kans dat de kledingkast in de slaapkamer is veranderd in een geheime bergplaats.

Niet zelden stuiten nieuwsgierige kids al ruim voor Pakjesavond op deze schat. En dan hoor je jezelf vast iets prevelen als: ‘Sinterklaas en Zwarte Piet vroegen of wij deze cadeautjes alvast konden bewaren omdat we geen schoorsteen hebben.’ Wat is jouw smoes?

Ook op school vieren kindjes Sinterklaas

Hartstikke leuk dat scholen meedoen aan Sinterklaas, maar dan moet er vaak ook nog geknutseld worden. De kinderen trekken lootjes en moeten dan een rijm en surprise maken voor een klasgenootje. Vaak betekent dit in de praktijk dat je nog meer moet knutselen en rijmen. Hoewel je kleintje helpt waar hij of zij kan, ben jij vaak degene die in de weer gaat met papier-maché.

Het kan nogal een chaos zijn

Pakjesavond met kleine kinderen kan nogal hysterisch uitpakken. De spanning voor het heerlijk avondje bouwde al weken op, de verlanglijstjes zijn ingevuld en de harten zijn hoopvol. Met al het gekregen speelgoed zal natuurlijk direct gespeeld worden door de kleintjes. De woonkamer ligt bezaaid met cadeaupapier. Misschien dat je dit weekend nog een pepernoten gaat terugvinden achter de bank.

Maar ondanks dat blijft Sinterklaas natuurlijk toch een gezellige traditie!

 

De keuken in met de kids: bakken voor de Sint!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme