5 moeders vertellen hoeveel geld zij uitgeven aan Sinterklaascadeaus

Kinderen Lisa van den Akker 8 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

De decembermaand komt alweer in zicht, een gezellige maar ook dure maand voor veel gezinnen. Want ja, de kinderen verwachten cadeautjes voor Sinterklaas, en misschien ook nog wel onder de kerstboom. Maar hoeveel geven we nou eigenlijk uit aan al die cadeaus? Deze moeders vertellen hoeveel geld zij uitgeven aan de Sinterklaascadeaus.

De één gaat helemaal los, de ander houdt het bewust klein. Sommige kinderen mogen iedere dag hun schoen zetten, andere één keer per week. Kortom, iedereen viert het anders, en daar hangt ook een ander prijskaartje aan.

Hoeveel geld geef jij uit aan Sinterklaascadeaus?

Deze hulp Sinterklazen durven ons een kijkje te geven in hun portemonnee.

Marjon – 50 euro per kind

‘Wij hebben drie kinderen van 2, 4 en 7, en daarmee loopt het qua cadeaus nogal snel uit de hand. Het budget voor ieder kind hebben we daarom gezet op 50 euro. 150 euro totaal dus. Meestal koop ik daarvan één duurder cadeau, rond de dertig euro, en een aantal kleine cadeaus. Dat is alleen voor pakjesavond. Daarnaast geef ik in totaal nog 90 euro uit aan schoencadeautjes. Ze mogen zes keer hun schoen zetten en de schoencadeautjes kosten maximaal 5 euro.’

Linda – 25 euro per kind

‘Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen van 5 en 6. Veel geld voor Sinterklaascadeaus heb ik niet. Door het jaar heen verzamel ik cadeautjes die ik in de aanbieding of bij de kringloop tegenkom. Het is een soort sport voor me geworden om binnen die 25 euro toch mooie en leuke cadeaus voor ze te kopen. Het meeste is tweedehands, maar schoencadeautjes koop ik bijvoorbeeld wel bij de Action. Die vallen trouwens niet binnen die 25 euro. Meestal geef ik daarvoor nog een tientje per kind extra uit. 2 euro per schoencadeau.’

Kim – 150 euro per kind

‘Met Sinterklaas gaan wij helemaal los, eigenlijk kan het me bijna niet te gek. Maar mijn man heeft me toch een budget meegegeven om me aan te houden. Anders loopt het uit de hand. We hebben twee jongens van 8 en 10. Cadeaus voor hun leeftijd zijn vaak erg duur, een spel voor de Nintendo Switch kost meestal al 60 euro. Dus dat tikt lekker aan. Schoencadeautjes mogen van mij maximaal 10 euro kosten. Hoevaak ze hun schoen zetten verschilt nogal, maar meestal twee keer per week. Ik besef dat het veel geld is dat ik uitgeef, maar aan de andere kant, wij vieren Kerst zonder cadeaus. Dus dat compenseert weer wat.’

Els – 60 euro per kind

‘Sinterklaas is altijd één van mijn favoriete feestdagen geweest dus het liefst zou ik mijn kinderen alles geven wat ze willen. Maar met vier kids van 2, 5, 7 en 10 moet ik me toch echt aan een budget houden. 60 euro per kind is het gemiddelde wat ik uitgeef. Voor de jongsten is het vaak wat minder en voor de oudste twee wat meer. De jongste twee zijn immers nog blij met alles, waar de oudste twee wat kritischer zijn. Schoencadeaus koop ik meestal rond de 5 euro, maar soms zit er ook iets bij wat nog geen twee euro kost, en soms iets wat 8 euro kost. Ik probeer dat wel onderling een beetje gelijk te houden.’

Cynthia – 100 euro per kind

‘We vieren dit jaar voor de tweede keer Sinterklaas met onze dochter die in januari 2 jaar wordt. Omdat wij verder geen neefjes of nichtjes hebben kan ik al mijn geld aan haar besteden. En dat is fijn want ik hou van mooi houten speelgoed, en dat is nu eenmaal erg duur. Voor een paar kleine dingen ben je zo 50 euro kwijt. Meestal ga ik voor één groot item en een paar kleinere dingen, allemaal duurzaam en van hout. Zelfs de schoencadeautjes zijn vaak van hout. Hoewel die niet zo duur zijn. Een houten fluit of diertje koop je al voor een paar euro.’

Lees ook:

Sinterklaas inspiratie: ken jij de 4 cadeautjesregel al? Zo pas je ‘m toe

10 originele cadeautips voor als je geen speelgoed cadeau wil geven aan je kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme