De favoriete babyitems van Lisa: ‘Ook ik heb me regelmatig laten verleiden’

Zwanger Lisa van den Akker 6 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je voor het eerst zwanger bent of net een baby hebt, gaat er een wereld voor je open. Een wereld vol met babyproducten. Keuze is er genoeg, maar hoe weet je nu wát je moet kiezen? Om je te helpen, deelt iedere week een moeder haar favoriete babyitems.

Lisa is moeder van vier kinderen en hoofdredacteur van Famme en J/M Ouders, door de jaren heen heeft ze de nodige ervaring opgedaan met babyspullen. “Sommige dingen zien er prachtig uit, maar zijn gewoon niet súper handig. Terwijl andere dingen misschien niet heel mooi zijn, maar wel heel praktisch. Ook ik heb me daardoor regelmatig laten verleiden om toch voor dat ene hippe merk te kiezen, wat achteraf soms helemaal geen goede keuze bleek. Mijn advies is daarom altijd: try before you buy. In de grote babywinkels van tegenwoordig kun je alles testen en vergelijken, dat is super handig. Bonustip: je kunt het daarna ook prima tweedehands kopen. Scheelt geld én is lekker duurzaam.”

De favoriete babyitems van Lisa

Hieronder deelt Lisa per categorie haar favoriete babyitems.

Kinderwagen

UPPABaby VISTA V2

“Een kinderwagen is een grote investering, ik heb verschillende wagens gehad, maar de laatste die ik heb gekocht heeft voor mij alles. Belangrijke punten voor mij waren: een grote boodschappenmand, een makkelijk verstelbare zitting en duwstang én de mogelijkheid om er een duowagen van te maken. Ik wandel namelijk veel en mijn jongste twee schelen 2,5 jaar, dus voor lange wandelingen vond ik het handig om mijn peuter ook in de wagen te kunnen zetten. Als ik eerlijk ben, vind ik de UPPABaby Vista niet per se de mooiste wagen die er te koop is, maar ik ben er nog steeds onwijs blij mee. Ik heb nog geen negatief puntje gevonden!”

Wipstoel

Nuna leaf

“Voor de laatste drie kinderen gebruikte ik de Nuna Leaf, een hele fijne “wipstoel”, die eigenlijk niet echt wipt, maar meer wiegt. Mijn kinderen vonden het altijd heerlijk om erin te liggen en sliepen er soms zelfs even in.”

Hydrofiel doeken

Cam Cam Copenhagen

“Je kunt niet zonder hydrofiele doeken. Nu kun je die vrij goedkoop kopen, maar mijn ervaring leert dat goedkoop hierbij wel vaak duurkoop is. Ik heb verschillende merken en winkels geprobeerd, maar uiteindelijk ben ik helemaal gevallen voor de doeken van Cam Cam Copenhagen. Deze zijn lekker dik en blijven zacht, hoe vaak je ze ook wast. Het geld dubbel en dwars waard.”

Hieronder zie je enkele van mijn favorieten op de foto, zoals de Naïf badolie, Kenkô bodyoil, babypakje met voetjes van Forgaminnt en het “spuugdoekje” van Timboo.

Draagzak

Marsupi

“Op het gebied van draagdoeken en zakken heb je tegenwoordig ook enorm veel keus. Een Artipoppe is prachtig en heel hip, maar zelf heb ik een andere favoriet. De Marsupi draagzak is namelijk heel zacht en super gemakkelijk in gebruik. Het biedt hetzelfde comfort als een draagdoek, maar werkt met klittenband. Ideaal! Hij is vooral erg fijn voor baby’s tot een maand of negen.”

Verzorgingsproducten

Weleda, Naïf en Kenko

“Hierbij kan ik moeilijk kiezen, ik heb namelijk een aantal verschillende favorieten. De Weleda Baby Haar- en Bodyshampoo vind ik fijn om de haartjes mee te wassen, hij is heel mild en ruikt lekker. De badolie van Naïf, ruikt ook heerlijk en doe ik graag in het bad en als laatste gebruik ik heel graag de olie van Kenkô om ze na het badderen in te smeren. Die geur is echt verrukkelijk.”

Slofjes

Hvid

“Hier twijfelde ik bij het aanschaffen best wel over, want 35 euro voor slofjes vind ik best veel. Toch waren ze het meer dan waard. Deze slofjes van Hvid zijn echt heel fijn in gebruik. Ze zakken niet af, ze zijn zacht én lekker warm. Bovendien zijn ze natuurlijk ook nog eens gewoon geweldig leuk om te zien.”

Spuugdoekjes

Timboo

“Van het merk Timboo ben ik groot fan. Hun producten zijn zó heerlijk zacht en blijven dat ook na vaak wassen. Zo kocht ik bijvoorbeeld een badcape van Timboo, maar mijn grootste tips zijn de gastendoekjes. Deze zijn namelijk perfect als spuugdoek. Ze zijn net wat groter dan normale spuugdoekjes, waardoor je ze makkelijk over je schouder kunt leggen na het voeden. En, ik zeg het nog maar een keer: superzacht.”

 

Pakjes en broekjes met voetjes

“Een meer algemene tip, ik vond pakjes en broekjes met voetjes eraan ideaal. Vaak deed ik daar dan nog de Hvid slofjes overheen, zo bleven de voetjes altijd lekker warm. Zelf vind ik pakjes van natuurlijke materialen zoals wol of wol-zijde erg fijn, maar ook de pakjes van Forgaminnt waar barnsteen in verwerkt is vond ik super.”

Hieronder zie je enkele van mijn favoriete items, zoals de Hvid slofjes en het dekentje van Disana.

Deken

Disana

“De wollen deken van Disana gebruik ik nog steeds regelmatig als mijn kinderen dutjes doen. De deken is van honderd procent merinoswol en reguleert daardoor de temperatuur van je baby perfect.”

Babyboek

Waar ben je?-serie

“Als allereerste boekje raad ik de Waar ben je?-serie aan. Deze kartonnen boekjes met vilten flapjes kunnen tegen een stootje en de flapjes zijn makkelijk vast te pakken door kleine handjes. Wij hebben er een aantal en ze worden nog altijd heel graag gelezen”

Deze babyitems wil je écht hebben volgens ervaren moeders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme