Wauw, dit merk maakt babykleding van Barnsteen (ofwel Amber)

Kinderen Lisa van den Akker 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Barnsteen voor je baby of kind is tegenwoordig helemaal in, en dat is niet voor niks, want Barnsteen (ofwel Amber in het Engels) heeft een hele bijzondere werking. Zo wordt het bij kleine kindjes vaak ingezet tegen de pijn van doorkomende tandjes. Maar daarnaast heeft het nog veel meer positieve effecten. En wat helemaal uniek is, is dat er nu babykleding bestaat waar Barnsteen in is verwerkt. Het Noord-Europese merk Forgaminnt maakt het, en wij zijn enthousiast.

Allereerst, wat is Barnsteen? Barnsteen is eigenlijk niet echt een steen, het is namelijk versteende hars, afkomstig van naaldbomen. Deze hars die uit de boomschors sijpelt, beschermt
de boom tegen insecten en schimmels. De kleding van Forgaminnt is gemaakt van 50% biokatoen en 50% barnsteen. Half om half dus. Ze doen dit door garen te maken van de Barnsteen dankzij een technologie van de technische universiteit van Riga. Bijzonder!

Babykleding van Barnsteen

De babykleding van Forgaminnt bestaat dus voor de helft uit Barnsteen. Maar wat zijn daar nu precies de positieve effecten van? Een van de belangrijkste kenmerken van Barnsteen is dat het thermoregulerend is. Het helpt je kindje dus om zijn temperatuur vast te houden of juist kwijt te raken. Dat maakt de kleding geschikt voor zowel zomer als winter. Daarnaast is het anti-allergisch, en heeft het een kalmerend en rustgevend effect op kleintjes. Wat het perfect maakt voor gevoelige babyhuidjes. Ook fijn, de Barnsteenstof kan enorm goed vocht absorberen en neemt daardoor makkelijk eventuele transpiratie op.

forgaminnt
Bron: Maimundo

Hoe voelt het?

Wij waren natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar deze speciale stof en mochten wat kleding voelen en testen. En wat bleek: naast dat de Barnsteen deze kleding zo speciaal maakt, is het ook nog eens heerlijk om te voelen. De babykleding is bijzonder licht, zacht, en flexibel en voelt daarom ontzettend prettig aan. Een heerlijke stof als eerste laagje in de winter of als enige laagje in de zomer. Bovendien maakt Forgaminnt de kleding in hele mooie trendy kleuren zoals okergeel, roestbruin en saliegroen. En naast mutjes, rompers, babypakjes en slofjes verkopen ze ook nog eens super leuke knuffels en knuffeldoekjes. Kortom: wij zijn enthousiast!

Benieuwd geworden? Je shopt Forgaminnt hier, hier of hier

Goed voor de wereld en handig voor jezelf: ARKET gaat kinderkleding verhuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme