16 dingen die vrouwen wél kunnen en mannen niet

Relatie Sophie Nortier 5 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Luitster, wij vrouwen zijn – zoals je weet – toch het sterkere geslacht. Is gewoon zo. Want mannen kunnen gewoon een heleboel dingen die wij kunnen, echt totaal niet.

Wat vrouwen wel kunnen en mannen niet

We schreven eerder als een mooi lijstje uit met dingen die vrouwen van mannen kunnen leren. Allemaal hartstikke waar. Maar daar hebben we er ook nog een paar tegenin te werpen. Noot: dit lijstje kwam sneller dan het geluid tot stand.

Multitasking

Het is een dooddoener en er zijn vast mannen die beweren dat ze ‘er heus niet zo slecht in zijn’, maar face it: vergeleken met ons bakken jullie er niks van.

Multithinking

Vooruit denken is regeren, luidt het gezegde. Toch zeer opmerkelijk dat er zo weinig vrouwelijke staatshoofden zijn, denk ik dan.

Multitalking

Meerdere gesprekken tegelijk voeren. Ik geef toe: niet altijd even simpel, maar we kunnen het.

Multilistening

Knap he? Het lukt ons zelfs te horen wat de mevrouw achter ons zegt terwijl jij tegen ons praat. Heus waar. Misschien niet alles even duidelijk, maar de grote lijn pakken we moeiteloos mee.

Koken zonder dat de keuken een slagveld wordt

Wie me kan uitleggen waarom mannen letterlijk elke pan, mes en snijplank moeten gebruiken tijdens het bereiden van een maaltijd, mag zich melden.

Verjaardagen onthouden

Tuurlijk, die van zichzelf, van jou en eventuele kinderen gaan prima, maar de rest… fat chance. Maar ik geef toe: hier laten veel vrouwen ook vaak steken vallen (vooral van mensen – kinderen! – die geen Facebook hebben: tricky).

Venus vs Mars: het verschil tussen mannen en vrouwen na de seks

Winkelen

Hoewel ik ook hordes vrouwen ken die je niet ongelukkiger kan maken dan door ze in een winkelcentrum neer te zetten; we zijn er hoe dan ook kundiger in.

Zichzelf (compleet) wegcijferen

Waarbij ik wel graag aanteken dat ik me afvraag of we dat altijd als een positief punt moeten zien.

Boodschappen doen

Eigenlijk hetzelfde fenomeen als winkelen: we hoeven het niet per se leuk te vinden, maar a) we doen het stukken efficiënter dan de man en b) we komen met de juiste spullen thuis.

Eindeloos ouwehoeren over niet altijd even interessante of relevante zaken

‘Maar waar hebben jullie het dan de hele tijd over?’ vraagt de vriend steevast als ik urenlang met mijn nichtje of beste vriendin heb gepraat. ‘Gewoon, over dingen. Heel veel dingen.’

Je verliezen in emoties

Ook dit is niet altijd een enorm unique selling point, maar vrouwen zijn van nature nou eenmaal intensere wezens dan mannen. Iets met hoge(re) pieken en diepe(re) dalen. Met alle piek- en dalmomenten van dien.

Stressen om niks

Kansloos, maar waar.

Stress bij vrouwen de oorzaak van slechte seks? Deze tips helpen je erdoorheen!

Je verliezen in een boek

Dat je het maar niet kan wegleggen, op de klok kijkt en je realiseert dat het om half twee ‘s nachts nu toch echt wel tijd is om morgen pas weer verder te lezen.

Je verliezen in chocola

Bottom line: we verliezen ons nou eenmaal graag in dingen.

Ons druk maken om hoe we eruit zien

Ooit een man voor de spiegel zien staan, z’n buik inhoudend en zich daarbij afvragend of ‘ie bikini-proof is? Of zich een eind in de ruimte zien stiften met een cover stick om die ene pukkel te camoufleren?

Kinderen baren

Op zich flauw, want als Moeder Natuur besloten had dat mannen dat taakje op zich hadden moeten nemen, had het zomaar anders uit kunnen pakken. Maar dat deed het (ze) dus niet. Het is niet voor niets ‘Moeder’ Natuur.

Vul de lijst vooral aan hoor. Want we weten natuurlijk dat er nog veeeeel meer dingen zijn die wij vrouwen wel kunnen en mannen niet.

10 x mannendingen waar vrouwen geen genoeg van krijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen