10 x mannendingen waar vrouwen geen genoeg van krijgen

Relatie Sophie Nortier 19 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Aahh! Wat zijn ze toch lief hè. Mannen. Of nou ja, met vlagen natuurlijk. Zo Spartaans, breedgeschouderd en stoer als ze doen voorkomen; zo schattig en aanbiddelijk is de aard van het beestje. We weten dat ze op vluchtige toon ‘ik ben niet schattig’ roepen, zodra we ook maar iets liefs mompelen. Maar dat maakt helemaal niets uit.

Mannendingen

Dat is juist waarom we van jullie houden. Omdat jullie breedgeschouderd willen blijven. Te allen tijde. Maar vooral omdat die eigenaardige trekjes tegelijkertijd verschrikkelijk aandoenlijk zijn. Hier zijn een aantal dingen die jullie mannen ‘man’ maken.

1. Je niet echt weet wat je moet zeggen in bepaalde situaties

De Mr. Big’s zijn niet meer interessant. De stamelende situaties maken jullie juist aantrekkelijk. Als je niet goed weet hoe je haar telefoonnummer moet vragen, kom dan wat nerveus over. Voor je het weet, staat ze in je telefoon.

2. Je naar een bepaald punt staart, ‘onbewust’ natuurlijk.

En dan hebben we het niet over het schilderij van je schoonmoeder. Soms ben je blijkbaar zo in gedachten of vind je onze verhalen geweldig interessant, dat je ervan gaan staren. Vooral naar punten waarvan je totaal niet beseft dat wij zoiets doorhebben. Cute.

3. Wanneer je iets heel indrukwekkends zegt, uit het niets

Intelligentie is, zonder twijfel, belachelijk sexy. Pretentieuze mannen zijn niet aan ons besteed. Maar bij fact dropping uit het niets en zonder arrogante bedoelingen, hangen wij aan je lippen.

4. Wanneer je je druk maakt om iets

Vrouwen kunnen zich aardig opwinden over van alles en nog wat. Die vriendin, dat werkakkefietje, hun geliefde; allemaal komen ze wel een keer voorbij. En maken we ons er nog niet druk over, dan doen we dat vanaf nu. Of mannen zich nooit druk maken? Ook. Een man die zich druk maakt, toont passie voor hetgeen waar het om gaat. En dat is aanbiddelijk. Vooral als-ie er vol hartstocht over vertelt.

5. Wanneer je een baby vasthoudt

Uit de categorie ‘aantrekkelijk’ is dit de meest notoire. Wat is er in vredesnaam liever en aandoenlijker dan een mini-mens in de grote armen van een man? Mocht het je eigen man betreffen en hebben jullie nog geen kinderen, observeer dan heel even dit moment. Het vrouwelijke biologische proces slaat hoogstwaarschijnlijk op hol. En we beelden ons ook heel even in wat voor vader-ie zou zijn.

6. Wanneer je toch echt ijdel op de foto staat, maar je hier ‘niet’ van bewust bent

Niets geen prodent-smile of aangespannen kaaklijnen. Gewoon zoals je bent. Wel is je houding lichtelijk ongemakkelijk en weet je precies wat je goede kant, maar och, dat is ontroerend. Wel net boven de lens kijken, hè?

7. De band die je hebt met je beste vriend

Normaal gezien zijn wij degene die honderduit kletsen over onze BFF’s. Het is echter vertederend om te zien hoe een man omgaat met zijn beste vriend. Vrouwen hebben vriendinnen. Mannen hebben een vriend. Een buddy. Eén waar hij al vanaf de basisschool aan vastzit. En waarmee hij meer geheimen heeft gedeeld dan met z’n geliefde. Ontroerend, niet?

8. Je een baard laat staan

Nee, we hebben het niet over enorme baarden (alhoewel, daar is overigens niets mis mee). We hebben het hier over het feit dat je genoeg hebt van je babyface. En dat je er stiekem iets stoerder uit wilt zien. Zie je, mannen zijn soms net kleine jongens.

9. Wanneer je zingt of danst, of allebei tegelijk

En je dit helemaal niet kunt. Je probeert het in ieder geval, zonder enige blijk van schaamte. Dat je geen ritmegevoel hebt, doet er op zo’n moment niet toe.

10. Je een enorm gevoel voor droge humor hebt

Oké, ietwat cliché is het wel, maar wij vrouwen houden van mannen met een giga gevoel voor humor. Met een slechte oneliner schop je het niet ver. Iets zeggen op een droge toon, dat ons dagenlang een binnenpret bezorgt, betekent cuteness van de bovenste plank.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen