Juicy! Dit is hét grootste seksgeheim van mannen

Relatie Soraya Vogelaar 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

In de ideale wereld heb je geen geheimen voor je partner. Je seksuele verlangens kun je dan open en bloot (pun intended) met elkaar delen. Maar ja, de wereld is verre van ideaal. En ergens is het ook wel fijn om iets lekker voor jezelf te hebben en te houden. Maar dat betekent niet dat we niet nieuwsgierig zijn naar hét seksgeheim van de man. Wij doken er even in:

Het delen van je seksuele verlangens kan erg intiem zijn. Het kan zelfs nog intiemer voelen dan de daad zelf. Niet gek dus dat niet iedereen daar even makkelijk alles over uit de doeken doet tegenover zijn of haar partner. Dat dit het geval is, blijkt ook zeker uit een onderzoek onder mannen. Superdrug hield een enquete onder mannen over hun seksleven. De mannen waren allemaal tussen de 18 en 73 jaar oud en woonden in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië. Ze deden maar wat graag een boekje open over hun seksleven en dat levert spannende resultaten op.

Zo moesten de mannen beoordelen hoe tevreden ze waren over hun seksleven. Hoe open en eerlijk ze zijn tegenover de partner over diens bedprestaties. En of ze het gevoel hadden dat hun diepste verlangens nu bevredigd werden. Confronterend!

LEES OOK: 9 Redenen waarom hij geen zin heeft in seks (+ hoe je dit samen kunt oplossen)

Het grootste seksgeheim van mannen

Wat blijkt? Meer dan 45 procent van de mannen gaf aan dat hun seksgeheim te makken had met hun seksuele fantasieën. Deze deelden ze niet met hun partner of ze waren er niet helemaal eerlijk over. Hiermee staat dit geheim met stipt op 1 als het grootste seks-gerelateerde geheim uit het onderzoek. Overigens staat dit geheimpje ook bij de dames bovenaan. Al geeft daar 41 procent van de vrouwen aan dat dit hun seksgeheim is. Dat is toch een tikje minder dan de mannen, waardoor je de gok zou kunnen nemen dat vrouwen hier wellicht makkelijker over praten.

LEES OOK: Verfrissende en spannende voorspel tips (geen sexting of een lapdance)

Wees eerlijk of toch niet..?

Maar liefst 87 procent van de heren wil het liefst dat hun partner zo eerlijk mogelijk tegen ze is. Ze willen graag dat hun partner eerlijk is over wat ze vindt van de seks, zelfs als het de heren kan kwetsen. Maar er zit ook een addertje onder het gras: 84,5 procent van de mannen gaf tegelijkertijd wel aan dat ze zich rot zouden voelen als hun partner zou opbiechten dat ze ontevreden is over hun seksleven. Een behoorlijk dilemma dus!

Toch valt er wel wat voor te zeggen om zoveel mogelijk open en eerlijk te zijn naar elkaar over jullie seksleven. Het kan jullie band versterken en jullie juist dichter bij elkaar brengen. Dat kan dus ook door juist jullie seksuele fantasieën met elkaar te bespreken. Het hoeft tenslotte niet te betekenen dat je ze ook daadwerkelijk gaat of wilt uitvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen